Η Ελλάδα αποτέλεσε στο βάθος των αιώνων λαμπερό παράδειγμα όχι μόνο Επιστήμης, Τέχνης και Πολιτισμού αλλά και Γαστρονομίας. Άλλωστε… η Γαστρονομία ανέκαθεν υπήρξε μία ιδιαίτερη μορφή Τέχνης που ήξερε να γοητεύει και τελικά… να αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις… την οσμή, την όραση, την αφή, τη γεύση, την ακοή, το πνεύμα! Οι αρχαίοι Έλληνες συναθροίζονταν γύρω από ένα τραπέζι για να επικοινωνήσουν ψυχικά, να φιλοσοφήσουν, να απολαύσουν δημόσια ή και ιδιωτικά!
Στη χώρα λοιπόν του ευ ζείν και της αρμονίας, ποτέ δε διέφερε ο καλλιτέχνης από το μάγειρα. Το φαγητό στην Ελλάδα αποτελούσε πολιτιστικό αγαθό ενώ οι πρώτες ύλες έρεαν πλουσιοπάροχα στη χώρα από τη φύση.
Από το τότε μέχρι το σήμερα… οι προκλήσεις για καλό φαγητό αλλά και για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού μεγάλωσαν. Πολλές φορές οι άνθρωποι παίρνουμε το φαγητό ως δεδομένο για να καλύψουμε τις βιολογικές μας ανάγκες και χάνουμε τη χαρά της δημιουργίας του αλλά και των σχέσεων που αναπτύσσει το φαγητό!
Σε αυτό σημείο συναντάμε το Σεφ, που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει όχι μόνο άνθηση αλλά και δόξα. Ακριβοπληρωμένοι Σεφ, βραβευμένοι Σεφ, Σεφ πρότυπα… μια ολόκληρη κουλτούρα που χτίζεται ξανά στα γερά θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί από παλιά στην κοιτίδα του γαστρονομικού πολιτισμού, την Ελλάδα.
Εστιατόρια gourmet, εστιατόρια high end, αστέρια Michelin, εκπομπές μαγειρικής, τηλεστάρ αλλά και μετρ του είδους. Σήμερα το φαγητό έχει μετατραπεί σε υψηλή Γαστρονομία, γλυκιά Απόλαυση και Φιλοξενία. Παράλληλα η Γαστρονομία και ο Τουρισμός αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας και ένα ισχυρό χαρτί της Παγκόσμιας Οικονομίας ενώ οι Επαγγελματίες του χώρου χαίρουν αναγνώρισης και υψηλών απολαβών.
Ήταν επόμενο λοιπόν, να ανθήσουν πολλές Σχολές που υπόσχονται την επαγγελματική καταξίωση στους επίδοξους Chefs, Pastry Chefs & Hotel Managers. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά και τόσο εύκολα όσα ακούγονται. Για να καταφέρει κάποιος να ξεχωρίσει στον χώρο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού χρειάζεται να αποκτήσει δεξιότητες και να αναπτύξει δυνατότητες με την καθοδήγηση αξιόπιστων και αναγνωρισμένων Εκπαιδευτών, με αξιοπιστία και συνέπεια και φυσικά να μη σταματήσει ποτέ να μαθαίνει, να πειραματίζεται, να δημιουργεί. Χρειαζόμαστε όραμα για να βαδίσουμε μπροστά, πάθος και σκληρή δουλειά.
Η Etoile* προσφέρει όλες τις βάσεις για να σπουδάσεις τη Μαγειρική Τέχνη, την Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική και το Hotel Management. Υπερσύγχρονα Εργαστήρια, Αναγνωρισμένοι Εκπαιδευτές, Απόλυτη Εξειδίκευση, Ασφάλεια, Κύρος, Δωρεάν Σεμινάρια, Έμμισθη Πρακτική Άσκηση, Άμεση Επαγγελματική Αποκατάσταση και στήριξη ακόμα και μετά το τέλος των Σπουδών, είναι όσα ψάχνεις για να χτίσεις την καριέρα των ονείρων σου στη Γαστρονομία και τον Τουρισμό.
Για να μην πηγαίνεις ψάχνοντας… πες ΝΑΙ στην Εξειδίκευση! Γίνε το Επόμενο Αστέρι στη Μαγειρική, την Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική και τα Ξενοδοχειακά.
Η ETOILE σε καλωσορίζει στην Επιτυχία!
*Η Etoile συμμετέχει στο 1ο Beverage Food & Tourism Festival 26 & 27 Ιανουαρίου στη Τεχνόπολη. Το BeFooT Festival αφορά όλους όσους θέλουν να εξειδικευτούν, επιμορφωθούν στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική, στον τομέα του ποτού και του καφέ καθώς και στο F&B και Hotel Managment. Στο BeFoot μπορείτε δια ζώσης να γνωρίσετε όλα τα προγράμματα σπουδών της Etoile αλλά και να παρακολουθήσετε επιμορφωτικά σεμινάρια - workshops στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική,στον τομέα του ποτού - καφέ καθώς και στο F&B και Hotel Managment.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη