Thumbnail
Για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και το σχέδιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων με τη συμβολή και εγγύηση του δημοσίου συζήτησε ο Πρωθυπουργός με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους τραπεζίτες το σχέδιο της κυβέρνησης όπου διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου και τη διαμόρφωση νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα λαμβάνει υπόψη την απόφαση της κυβέρνησης για την επιδότηση των επιλέξιμων δανειοληπτών, αλλά και τα κεφαλαιακά και εποπτικά δεδομένα των τραπεζών.

Επίσης συμφωνήθηκε η παράταση του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου σε αυτό το διάστημα να διαμορφωθεί από κοινού το νέο αναγκαίο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του πτωχευτικού δικαίου των ιδιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εργαλείο του σχεδίου που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός είναι η επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής σε δανειολήπτες από την πλευρά της Πολιτείας και οι διευκολύνσεις από την πλευρά των πληρωμών (επιμηκύνσεις και κούρεμα).

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), υπήρξε θετική προσέγγιση στα θέματα που αφορούν στον κλάδο και ιδίως στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο αλλά βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

«Και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος». «Είμαστε σε σωστό δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinitopoiiseis_ntountouka-.jpg
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
Διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου 2025 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
Υπουργείο Παιδείας: Νέα απόφαση για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών σε φυλακές
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
περιπολιο
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)
Τα πλάνα παρουσιάζουν έναν άνδρα και μία γυναίκα να ερωτοτροπούν σε κοινή θέα
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)