Thumbnail
Δείτε αναλυτικά που βρίσκονται και τα τηλέφωνα επικοινωνίας - Χάρτης με τους θερμαινόμενους χώρους στην Περιφέρεια Αττικής

Ανοιχτός θα είναι και πάλι για τους άστεγους και τις ευάλωτες ομάδες ο θερμαινόμενος χώρος στην οδό Σοφοκλέους 66, στην Αθήνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κυρίως κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και θα παραμείνει σε λειτουργία έως τις 10 το πρωί του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου.

Τηλεφωνική γραμμή 24ωρης επικοινωνίας 1595 και 210 5246515 – 6.

Την ίδια ώρα, συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας διανέμοντας κουβέρτες, ρόφημα και ενημερώνοντάς τους για τη διαθέσιμη αίθουσα.

Από το βράδυ της Τετάρτης έχουν φιλοξενηθεί και εξυπηρετηθεί 35 άτομα, Έλληνες και πρόσφυγες, ενώ παράλληλα έχουν γίνει παρεμβάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε πάνω από 20 σημεία της Αθήνας (Κυψέλη, Πλάκα, Πατήσια κ.α).

Πειραιάς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να προστατευθούν από την κακοκαιρία πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε θερμαινόμενο χώρο.

Από την Τετάρτη 26/12/2018 έως και το Σάββατο 29/12/2018, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος, τηλ. επικ.: 2168003076, 2168003077).

Περιφέρεια Αττικής

Επικαιροποιημένη ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πρόκειται για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν οι δήμοι και άλλοι φορείς στην Περιφέρεια, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!