Thumbnail
Το κατάστημα με είδη για ηλεκτρονικό τσιγάρο έκανε «λογοπαίγνιο» με την λέξη vape (ατμός) και rape (βιασμός)

Ακτιβίστριες του Α/Α χώρου πραγματοποίησαν παρέμβαση σε κατάστημα της οδού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έκρινε πως ήταν θεμιτό να κάνει λογοπαίγνιο με την λέξη "Rape" (βιασμός).

Συγκεκριμένα, στην βιτρίνα υπήρχε σκίτσο με τον Άγιο Βασίλη να κρατάει μια γυμνή γυναίκα που έλεγε "vape, Santa, vape me" κάνοντας ένα καταφανώς απαράδεκτο λογοπαίγνιο με την φρικτή πράξη του βιασμού, που τον προσομοίασε ούτε λίγο ούτε πολύ με ένα "ερωτικό παιχνίδι".

Το βίντεο της επίθεσης και η ανακοίνωση των ακτιβιστριών:

Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αγίου Δημητρίου 124, μαγαζί που εμπορεύεται ηλεκτρονικά τσιγάρα με το όνομα “Atmistas” θεώρησε την καταλληλότερη διαφήμιση για το προϊόν του έναν ημίγυμνο Άη Βασίλη, ο οποίος στην αγκαλιά του κρατάει μια γυναίκα και αποφασίζοντας να κάνει λογοπαίγνιο με τις λέξεις vape (=ηλεκτρονικό τσιγάρο) και rape(-βιασμός), η κοπέλα φαίνεται να λέει στον ‘Αη Βασίλη, “vape me Santa, vape me”

Μόλις πριν ένα μήνα δολοφονήθηκε η 20χρονη φοιτήτρια Ελένη Τ. στη Ρόδο επειδή αντιστάθηκε στον βιασμό της. Μόλις πριν λίγο καιρό αυτοκτόνησε η 17χρονη Ιρλανδή, όταν ο βιαστής της αθωώθηκε επειδή το στρινγκ της θεωρήθηκε αποδεικτικό συναίνεσης. Μόλις πριν τρεις μήνες κανιβαλίστηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τα ΜΜΕ τα οποία επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τη δολοφονία του στην κοινωνική συνείδηση, προβάλλοντας τον ως γκέι, οροθετικό ληστή επικίνδυνο για τους γύρω του.

Η πατριαρχία δολοφονεί ! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω της φύσης μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποδίδονται ελαφρυντικά και δικαιολογίες για τέτοιου είδους περιστατικά. 

Το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν, πραγματοποιήσαμε αισθητική παρέμβαση στο συγκεκριμένο κατάστημα ,σβήσαμε το έκτρωμα που είχε επιλέξει για να διαφημίσει τα προϊόντα του και με συγκεκριμένη συνθηματολογία υπενθυμίσαμε ότι τέτοιου είδους επικίνδυνοι καραγκιόζηδες θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.

Είμαστε εδώ και είμαστε πολλές. Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)