Thumbnail
Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του.

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης που είχε αναπτύξει πολυσχιδή δράση τόσο στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης όσο και στη διάρκεια του εμφυλίου αλλά και κατά τη χούντα των συνταγματαρχών.

Είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1967-1974.

Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Έζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία.

Μεταξύ των βιβλίων ήταν «ΚΚΕ Εσωτερικού-Ιστορική αναδρομή», «Η εθνική αντίσταση στο Σέλινο», «100 μάχες εθνικής αντίστασης χαρτογραφημένες», «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια...».

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 27/12 στις 11 π.μ. στην εκκλησία της Παναγίτσας στο νεκροταφείο Ραφήνας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποντι
Τραγική κατάσταση στο Ειδικό Σχολείο Σάμου: Λουκέτο λόγω ποντικιών και οργή για τις συλλήψεις εκπαιδευτικών
Πρόωρη αποχώρηση μαθητών από το Ειδικό Σχολείο Σάμου λόγω ακαταλληλότητας – Στον δρόμο αύριο Τετάρτη εκπαιδευτικοί και γονείς
Τραγική κατάσταση στο Ειδικό Σχολείο Σάμου: Λουκέτο λόγω ποντικιών και οργή για τις συλλήψεις εκπαιδευτικών
ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Έκτακτο: Επίκαιρες οδηγίες από το ΑΣΕΠ για τους πίνακες εκπαιδευτικών 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Προσοχή στις ημερομηνίες: Πώς θα οριστικοποιήσετε την αίτηση στο ΑΣΕΠ και τι ισχύει με το  e-Παράβολο
Έκτακτο: Επίκαιρες οδηγίες από το ΑΣΕΠ για τους πίνακες εκπαιδευτικών 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026