Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/News247gr/status/1074540724534763523 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/News247gr/status/1074544753042087936 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/News247gr/status/1074484957437927424 at this time, please check again later.
Thumbnail
Έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως τον πέμπτο όροφο του κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Τα σενάρια που εξετάζονται.

Σοβαρές υλικές ζημιές χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός είναι η απογραφή από την ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το news247.gr, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές εντός και εκτός του κτηρίου: έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως και τον έκτο όροφο του κτηρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στον προαύλιο χώρο διακρίνονται κομμάτια τζαμιών από τα γραφεία των ορόφων που έσπασαν από την μεγάλη ισχύ της έκρηξης. 

Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Χρησιμοποιήθηκαν 5 κιλά εκρηκτικής ύλης - Τα σενάρια που εξετάζονται

Ο τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο -- πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

https://twitter.com/News247gr/status/1074540724534763523

Σύμφωνα με το news247.gr, ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης φαίνεται πως λειτούργησαν με απόλυτη μεθοδικότητα. O εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι ο τρομοκράτης να προσέγγισε το σημείο από υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην περίφραξη του κτιρίου και στη συνέχεια μαζί με συνεργό του να απομακρύνθηκαν από περιβάλλοντα χώρο του παρακείμενου ΣΕΦ.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή. Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης!

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο, να υπάρξει ανάληψη ευθύνης από πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ενώ ως προς τον τρόπο προσέγγισης και απομάκρυνσης των δραστών θα εξεταστούν οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκονται στην περίφραξη του κτηρίου.

https://twitter.com/News247gr/status/1074544753042087936

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Νews 24/7 ότι είδε τα τζάμια να πέφτουν "λες και έβλεπες ταινία":

https://twitter.com/News247gr/status/1074484957437927424

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΪ, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο

Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο  EUROKINISSI

Επιτόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ NEWS247.GR

Τρεις γενιές μαζί. Ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Χρυσούλα Διαβάτη, η όμορφη κόρη και τα εγγόνια τους

Ο χρόνος θα κάνει κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 0-5: Μέσι, σταμάτα, δεν είναι πια αστείο

ΠΗΓΗ: news247.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένο νερό
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε – Το απλό πρωινό μυστικό για καλύτερη υγεία και ενέργεια
Ένα απλό ποτήρι νερό κάθε πρωί μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό σας βήμα για υγεία, ενέργεια και ευεξία — ένα μικρό, καθημερινό δώρο προς τον εαυτό...
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε – Το απλό πρωινό μυστικό για καλύτερη υγεία και ενέργεια
amfitheatro
Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα — Έναρξη ενστάσεων, δικαιολογητικά και όλα τα βήματα
Μετεγγραφές 2025: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Όλη η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τους επιτυχόντες
Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα — Έναρξη ενστάσεων, δικαιολογητικά και όλα τα βήματα
ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
Αυστηρή προειδοποίηση από το ΕΑΠ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων – Στο στόχαστρο η παράνομη διακίνηση διδακτικού υλικού
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
κλειστα σχολεια
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
Μικρή «ανάσα» ξεκούρασης παίρνουν οι μαθητές - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο και γιατί
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη