Thumbnail
Τι αναφέρει

Για τη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πριν από περίπου 15 μέρες, μίλησε ο ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

«Εκείνη τη μέρα, μεσημέρι ήταν περίπου, εμείς φορτώναμε κάποιες αντιλόπες που θα μεταφέρονταν σε ένα ζωολογικό πάρκο στην Πάφο. Μία από αυτές μας ξέφυγε και άρχισε να τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τον χώρο που έχουμε τα τζαγκουαρ.Εκεί υπάρχει μια τζαμαρία, την οποία φυσικά δεν είδε και καρφώθηκε πάνω της. Οι οπλές σπάσανε την τζαμαρία σε ένα σημείο, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς πρόκειται για τζάμι ασφαλείας», εξήγησε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. 

Ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου επισημαίνει ότι αμέσως δόθηκε σύνθημα στα γουόκι τόκι των εργαζομένων στο πάρκο και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του πάρκου.

Αυτό, όπως είπε, προβλέπει αρχικά την απομάκρυνση των επισκεπτών από το σημείο και την μεταφορά τους σε ασφαλή κλειστό χώρο και κατόπιν την παρέμβαση των ειδικών για την εξουδετέρωση του άγριου ζώου.

Ο κ. Λεσουέρ, εξηγώντας γιατί προχώρησαν στη θανάτωση των δύο ζώων σημείωσε ότι «για ένα τζάγκουαρ, ένα λιοντάρι ή μια τίγρη, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει νάρκωση».

«Πρόκειται για δύο ζώα που δραπέτευσαν και το αναισθητικό όπλο δεν είναι επαναληπτικό, έχει μόνο ένα βελος. Η αναισθησία δεν πιάνει άμεσα, μεσολαβούν τρία τέσσερα λεπτά, στα οποία μπορεί να συμβεί το χειρότερο. Δυστυχώς η θανάτωση είναι μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεσουέρ.

«Ήταν μια τραγική απόφαση αλλά ήταν η σωστή», τόνισε ο κ. Λεσουέρ και συμπλήρωσε:

«Κάποια σχόλια στα social media είναι σωστά, όμως κάποια άλλα προέρχονται από άτομα που δεν έχουν γνώση του θέματος και νομίζουν ότι είναι εύκολο να ναρκώσεις ένα ζώο. Αν δεν τα είχαμε σκοτώσει μπορεί να είχαν σκοτωθεί κάποιοι φροντιστές»
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακαδημία Φαρμάκου
Υπουργείο Παιδείας: Σε ΦΕΚ η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου στην Τρίπολη
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση για την πρώτη Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας - Πώς θα λειτουργεί
Υπουργείο Παιδείας: Σε ΦΕΚ η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου στην Τρίπολη
κλειστά σχολεία
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ακάλυπτες ώρες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και καταγγελίες για «αλχημείες» της Διοίκησης
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Γερμανία, νεκρός ελεγκτής
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα
Τραγωδία στη Γερμανία: 26χρονος Έλληνας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα