Κοινωνία 0

Σάμος: Μήνυση στον κάτοικο που σκότωσε την φώκια Αργυρώ

Η φώκια Αργυρώ ήταν πολύ αγαπητή στη Σάμο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Μήνυση σε κάτοικο της Δυτικής Σάμου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», για το βίαιο θάνατο της φώκιας, η οποία εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου, στις 24 Μάιου 2017.

Την είδηση έκανε γνωστή, η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κ. Αναστασία Μήλιου, συνομιλώντας με την δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη, στο Ράδιο Αρμονία.

Η ίδια ανέφερε, όλο αυτό το  διάστημα το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος και πολλοί κάτοικοι της περιοχής συνέχιζαν τη συλλογή πληροφοριών για αυτή την ειδεχθή δολοφονία . Τα «στόματα άνοιξαν» και αναμένει πλέον τις ενέργειες της δικαιοσύνης. 

To θάνατο της Αργυρώς, είχε επιβεβαιώσει, μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

“Δώδεκα ήταν τα  σκάγια από την κυνηγετική καραμπίνα. Κάποια είχαν φτάσει μέχρι τη σπονδυλική στήλη της. Και ένα βαθύ τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα ψαροντούφεκο, της είχε σκίσει τη δεξιά πλευρά της ράχης, μέχρι το στομάχι.

Ο δράστης τη βρήκε ξαπλωμένη σε ακτή της Σάμου και τη σκότωσε.

Η φορά που είχαν τα σκάγια δείχνουν ότι εκείνη προσπάθησε να του ξεφύγει, πέφτοντας στη θάλασσα. Δεν μπόρεσε” ,δήλωνε λίγες μέρες μετά την δολοφονία της φώκιας, η κ. Μήλιου, στη Καθημερινή.

ΠΗΓΗ

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μόδα αλλάζει: 10 παλιά ονόματα που επιστρέφουν

Γεράσιμος Σιάσος στο alfavita: «Δεν θα υπήρχε χώρα αν δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Αθηνών»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία