ειδική αγωγή σεμινάριο
Thumbnail
Ερωτηματικά για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Όπως μεταφέρει δημοσίευμα του zoosos.gr, η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου αναφέρει πως οι δύο ιαγουάροι δραπέτευσαν από τα κλουβιά τους, όταν μία αντιλόπη έσπασε τη γυάλινη περίφραξη των χώρων που βρίσκονται τα ζώα, χτυπώντας με τα κέρατά της.

Το δημοσίευμα συνεχίζει και αναφέρει πως το γεγονός επιβεβαίωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ μιλώντας στην πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το γεγονός έλαβε χώρα προ δύο εβδομάδων.

Όπως  καταγγέλλει το δημοσίευμα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ναι μεν δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του το γεγονός, φροντίζοντας ωστόσο να το «θάψει» μέσα στον επίσημο ιστότοπό της, και χωρίς να το δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη, ο φιλοζωικός ιστότοπος κατηγορεί τους υπεύθυνους πως δεν περιγράφουν επαρκώς τις συνθήκες υπό τις οποίες βγήκαν τα ζώα από τα κλουβιά τους, τονίζοντας πως αυτό συνέβη σε ώρες που το πάρκο λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους επισκέπτες και τα παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσά τους. 

Η ανακοίνωση του Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»
Μήνυμα από το 112 ενόψει της κακοκαιρίας «Bogdan» - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις...
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»