Thumbnail
Ερωτηματικά για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Όπως μεταφέρει δημοσίευμα του zoosos.gr, η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου αναφέρει πως οι δύο ιαγουάροι δραπέτευσαν από τα κλουβιά τους, όταν μία αντιλόπη έσπασε τη γυάλινη περίφραξη των χώρων που βρίσκονται τα ζώα, χτυπώντας με τα κέρατά της.

Το δημοσίευμα συνεχίζει και αναφέρει πως το γεγονός επιβεβαίωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ μιλώντας στην πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το γεγονός έλαβε χώρα προ δύο εβδομάδων.

Όπως  καταγγέλλει το δημοσίευμα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ναι μεν δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του το γεγονός, φροντίζοντας ωστόσο να το «θάψει» μέσα στον επίσημο ιστότοπό της, και χωρίς να το δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη, ο φιλοζωικός ιστότοπος κατηγορεί τους υπεύθυνους πως δεν περιγράφουν επαρκώς τις συνθήκες υπό τις οποίες βγήκαν τα ζώα από τα κλουβιά τους, τονίζοντας πως αυτό συνέβη σε ώρες που το πάρκο λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους επισκέπτες και τα παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσά τους. 

Η ανακοίνωση του Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλαντα
Ποια κάλαντα τραγουδάμε τα Χριστούγεννα και ποια είναι η ιστορία τους
Τα Χριστούγεννα του 2025, όπως και κάθε χρονιά, τα παραδοσιακά κάλαντα θα πλημμυρίσουν γειτονιές και σπίτια, μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του...
Ποια κάλαντα τραγουδάμε τα Χριστούγεννα και ποια είναι η ιστορία τους
Αγρότες με τρακτέρ
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες – «Η κυβέρνηση βρήκε πρόθυμους για να σπάσει τα μπλόκα»
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης: «Θα εισηγηθώ την κατάργηση της ζωντανής σύνδεσης των Εξεταστικών Επιτροπών» (Video)
Παρεμβάσεις Κακλαμάνη για τις εξεταστικές: «Κόφτης» σε συνεδριάσεις και μεταδόσεις
Κακλαμάνης: «Θα εισηγηθώ την κατάργηση της ζωντανής σύνδεσης των Εξεταστικών Επιτροπών» (Video)
Γυναικοκτονία στου Γκύζη
«Δεν άντεχα άλλο»: Το ιδιόχειρο μήνυμα πίσω από την οικογενειακή τραγωδία στην Κυψέλη
«Δεν άντεχα άλλο»: Σημείωμα του ηλικιωμένου που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τη σύζυγό του και μετά πήδηξε στο κενό
«Δεν άντεχα άλλο»: Το ιδιόχειρο μήνυμα πίσω από την οικογενειακή τραγωδία στην Κυψέλη