Thumbnail
Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 7,612 δισ. ευρώ - Με υπέρβαση εσόδων 636 εκατ. ευρώ και υποεκτέλεση δαπανών

Με αισθητή αύξηση των φορολογικών εσόδων και με ταυτόχρονη σημαντική συγκράτηση των εξόδων του Ελληνικού Δημοσίου, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου ένα πρωτογενές εντυπωσιακό πλεόνασμα - μαμούθ, το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο του στόχου.

Σύμφωνα με την Αυγή, με τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα εμφάνισε υπέρβαση 3,54 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, φτάνοντας στα 7.612 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 4.045 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 47.457 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 745 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2018 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2019. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 45.602 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 636 εκατ. ευρώ ή 1,4% έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων του Νοεμβρίου ήταν 84 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 475 εκατ. ευρώ από τον μηνιαίο στόχο (559 εκατ. ευρώ).

Όσον αφορά το σκέλος των εξόδων, οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ήταν 2.495 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 4.045 εκατ. ευρώ, με τη συγκεκριμένη δαπάνη να είναι συγκρατημένη κατά 1,55 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ήταν ύψους 42.414 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 43.671 εκατ. ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...