Λιμενικό: Δυνητικά θανάσιμες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα στη φοιτήτρια
Όλα όσα εντόπισαν οι αρχές κατά την έρευνα της υπόθεσης - Δείτε το βίντεο

Συνέντευξη Τύπου για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, παραχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με τον Υποναύαρχο και Διευθυντή Ασφάλειας και αστυνόμευσης, Ιωάννη Αργυρίου, τον πλοίαρχο και Διευθυντή Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων, Ιωάννη Τζαμουράνη, και τον πλοίαρχο και Εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, έγινε σαφές πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέληση του από τους δύο δράστες.

Όπως επισημαίνει το Λιμενικό, αφού προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός, οι δράστες φέρονται να χτύπησαν την 21χρονη φοιτήτρια αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές, ενώ έπειτα ο 21χρονος τη χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι. Στη συνέχεια την πέταξαν στη θάλασσα σε κοντινή βραχώδη περιοχή.

Η 21χρονη κοπέλα από τα χτυπήματα που υπέστη, ενώ βρισκόταν εν ζωή, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, αν δεν επερχόταν ο πνιγμός.

Ακόμη, το Λιμενικό επισημαίνει ότι ύστερα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα με τη συνδρομή δυτών, εντοπίστηκε η ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σιδέρου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα.

Ρούχα και άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα, τονίζεται από το Λιμενικό.

Τέλος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Λιμενικού, κλιμάκιο του εγκληματολογικού πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα και στην κατοικία και βρέθηκε πλήθος στοιχείων dna και πλήθος κηλίδων αίματος, που θα εξεταστεί εργαστηριακά. Βρέθηκε επίσης και το λευκό όχημα.

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση την 3η Δεκεμβρίου.

Το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:

 

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους
Διευρυμένο, Ενισχυμένο και Απλουστευμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης 5.000 Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης του Ιδιωτικού...
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους