Thumbnail
Στον ανακριτή κατέθεσε ο ιατροδικαστής- τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου το πόρισμά του για τις αιτίες θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή.

Χρήστος Δεμέτης

Τα λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατό του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου.

Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ. Όπως είπε ο ίδιος, τα κύρια χτυπήματα ήταν στο κεφάλι. Πιο σοβαρά είναι δύο εξ αυτών, ενώ συνολικά κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα.

Ο κ. Τσαντίρης είχε μιλήσει και στον News 24/7 στους 88,6 επαναλαμβάνοντας πως στον Ζακ Κωστόπουλο δεν εντοπίστηκε "καμία τοξική ουσία, ούτε είχε κάποια νόσο". Σημείωνε πως και οι τρεις ιατροδικαστές τεκμηρίωσαν το σύνολο των ευρημάτων και δεν αρκέστηκαν σε μία βιαστική διάγνωση.

"Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει", είπε ο ιατροδικαστής.

Απαντούσε δε και στον δικηγόρο του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη ο οποίος αμφισβήτησε το πόρισμα, απευθύνοντας το ερώτημα: "Θα είχαμε αφήσει αδιερεύνητη την τετραυδροκαναβινόλη; Διερευνήθηκε το σύνολο των ουσιών, αν είχε πάρει ηρωίνη, μεθαδόνη δεν θα μπορούσε να κάνει την πράξη. Αν είχε πάρει διεγερτικές ουσίες, οι αντιδράσεις του θα ήταν διαφορετικές. Ο θάνατός του συνδέεται με τα νεκροτομικά ευρήματα".

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το  News 24/7 στους 88,6 ότι οι ιατροδικαστές στη δική τους έκθεση ανέφεραν ότι ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικoύ τύπου επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα.

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Παρασκευή, 21η Σεπτεμβρίου 2018, ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, χωρίς να είσαι σαφές, πώς και γιατί βρέθηκε εκεί, με τις πρώτες αναφορές της αστυνομίας να κάνουν λόγο για "ληστεία από άτομο που κρατούσε μαχαίρι" κάτι που στην πορεία ανατράπηκε. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και από ένα ακόμη άτομο, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη. Μετά την απολογία του στον ανακριτή συνελήφθη και αντιμετώπισε κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη (κακούργημα) και επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα) και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη κίνησή του ήταν να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. Μετά τις νέες αποκαλύψεις όμως, το κατηγορητήριο ενδέχεται να αλλάξει.

Το τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της εκείνης της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας παραμένει ασαφές.

Στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες -ο κοσμηματοπώλης και ένας ακόμη που αναζητείται από τις Αρχές- να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι. Ανάλογες κατηγορίες με τον κοσμηματοπώλη αντιμετωπίζει και ο δεύτερος άνδρας.

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται βίαια από άνδρες της αστυνομίας. Για τη δράση των ανδρών της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ NEWS247.GR

Γιώργος Τσαλίκης: Ψευτοκαθωσπρέπει η Ακρίτα, εμπαθής με τον Σεφερλή

Νέα επίθεση Ακρίτα σε Σεφερλή: "Ταράχτηκε ο γιος σας με τα δικά μου γραπτά;"

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

 

ΠΗΓΗ:  News 24/7 στους 88,6

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;