Επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον φύλακα της Πνύκας
Τι καταγγέλλει το Υπουργείο Πολιτισμού

Την επίθεση στον αρχαιοφύλακα της Πνύκας, το βράδυ της Τετάρτης, 28/11, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, δύο άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν με βαριοπούλες στο φυλάκιο, όπου κατέφυγε ο φύλακας για να προστατευτεί.

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

"Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου."

best of network

σχετικά άρθρα