Thumbnail

Στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ 24/7 με τον Βασίλη Κουφόπουλο μίλησε η 53χρονη καθαρίστρια Δήμητρα Τσιαντάκη που αφέθηκε ελεύθερη σήμερα ύστερα από μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση.

Η ίδια είχε φυλακιστεί με ποινή φυλάκισης δέκα ετών για παραποίηση απολυτηρίου δημοτικού για να διοριστεί στο δημόσιο. Η γυναίκα είχε παραποιήσει το απολυτήριο της αναγράφοντας ότι είχε τελειώσει και τη ΣΤ' τάξη, ενώ διέκοψε στην Ε΄τάξη. Αυτό συνέβη το 1996 και έκτοτε εργάστηκε ως καθαρίστρια επί 20 χρόνια.

Όπως επισημαίνει ακόμη το news247.gr, την απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής έλαβε το Εφετείο Λάρισας, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο και λόγω της ψυχολογικής κατάστασης της 53χρονης και προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της.

"Περιμένω να δω τι θα πει η δικαιοσύνη. Δεν είχα καταλάβει το τι γίνεται, το άκουγα στην τηλεόραση αλλά δεν περίμενα πως θα είχε πάρει τέτοια έκταση. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη και εσάς που το βγάλατε προς τα έξω γιατί αλλιώς ο κόσμος δεν θα μάθαινε", είπε η ίδια μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6.

"Δεν ήξερα πως ήταν τόσο μεγάλο αδίκημα. Έπρεπε να ζήσω, να μεγαλώσω, να ταΐσω τα παιδιά μου, έπρεπε να κάνω το σωστό για αυτά, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακό αυτό που είχα κάνει. Εγώ ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου να τα κάνω καλούς ανθρώπους, γι αυτά έκανα τα πάντα. Πάλευα να μεγαλώσω τα παιδιά αυτά γιατί δεν είχα εισόδημα και ο σύζυγός μου έχει 67% αναπηρία", τόνισε.

"Στο δικαστήριο ζήτησα μια δεύτερη ευκαιρία. Δε με άκουσαν αρχικά. Ήταν σκληροί και παγωμένοι απέναντί μου. Πίστευα πως επειδή ήταν μάνες και γυναίκες θα με καταλάβαιναν. Είπα, θα αγγίξω την καρδιά τους αλλά δεν τα κατάφερα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη για την υπόθεσή μου" δήλωσε ακόμη για να καταλήξει:

"Σκεφτόμουν πώς θα περάσουν τα δέκα χρόνια, έλεγα έχω την οικογένειά μου, κάνε υπομονή και δύναμη, συνέβη και αυτό και πρέπει να αντέξω. Από εδώ και πέρα πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Θέλω να βρω μια δουλειά και βλέπουμε. Έχουν χαθεί είκοσι χρόνια ενσήμων μου, έχω σβηστεί από το μητρώο".

Διαβάστε ακόμη στο Νews247.gr:

Γεννηματά με Ιερώνυμο: Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς ψάλτες

Ταλιμπάν κυνηγούσαν, αμάχους σκότωσαν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν

Δανία: Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας