Thumbnail

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 25/11/2018 και από τα δυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Αιτία για αυτή τη μεταβολή θα είναι η "Πηνελόπη", βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου 24/11 θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά μέσα στις επόμενες ημέρες. Έτσι, κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη 29/11/2018, με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Στα μέσα της εβδομάδας μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή 25/11/2018 η "Πηνελόπη" θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά μεισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού αργά το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται.

Πηνελόπη 1
Πηνελόπη 2

Τη Δευτέρα 26/11/2018 η "Πηνελόπη" θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα της Κυριακής, ενώ στα πελάγη θα πνέουν  άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 27/11/2018 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, την Τετάρτη 28/11/2018 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και την Πέμπτη 29/11/2018 κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν την Τετάρτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σταδιακά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, με σημαντική ενίσχυση την Πέμπτη στο Αιγαίο, οπότε και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πηγή: meteo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Νέα ένταξη έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου στον Δήμο Αγράφων – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
κεριά θάνατος
Πέθανε ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Τάσος Χριστάκης
Θλίψη στην καλλιτεχνική κοινότητα για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και ζωγράφου Τάσου Χριστάκη – Είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία και...
Πέθανε ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Τάσος Χριστάκης
σχολικό
Χάος στη μεταφορά μαθητών: 9 εβδομάδες μετά, δεκάδες παιδιά χωρίς πούλμαν - Μένουν εκτός δρομολογίων για… λίγα μέτρα
Στο έλεος της κακοδιοίκησης η μεταφορά μαθητών – Ξεχειλίζει η οργή των γονέων
Χάος στη μεταφορά μαθητών: 9 εβδομάδες μετά, δεκάδες παιδιά χωρίς πούλμαν - Μένουν εκτός δρομολογίων για… λίγα μέτρα
glacier alpes
Δούλεψε με θέα τις Άλπεις: Η Αυστρία προσλαμβάνει προσωπικό με 3.000 ευρώ και δωρεάν στέγη
Χειμερινές δουλειές σε σαλέ, ξενοδοχεία και μπαρ προσφέρουν προνόμια που θυμίζουν… διακοπές με μισθό
Δούλεψε με θέα τις Άλπεις: Η Αυστρία προσλαμβάνει προσωπικό με 3.000 ευρώ και δωρεάν στέγη