Thumbnail
Ανησυχητικές καταστάσεις στα παιχνίδια της Εθνικής

Ένα «μαύρο» σύμβολο του φασισμού έκανε την εμφάνισή του στις κερκίδες του χθεσινού (σ.σ: 18/11) παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδος με την Εσθονία. 

Όπως κατ΄αποκλειστικότητα δημοσίευσε η ομάδα XYZ Contagion, ένα παραδοσιακό σύμβολο του φασισμού και των ναζί έκανε την θλιβερή του εμφάνιση στις κερκ΄διες του ΟΑΚΑ, από ομάδα νεαρών που ύψωσε λάβαρο με τον Μαύρο Ήλιο.

Πρόκειται για μυστικιστικό σύμβολο των SS που υιοθέτησε ο Χάινριχ Χίμλερ και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα.

Είναι ακόμη ένα ανησυχητικό κρούσμα, που προστίθεται στο εμετικό πανό "σύρμα-μαχαίρΙ-Σρεμπρένιτσα" αλλά και την σημαία της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΜΑΒΗ που «κόσμησε» πάλι τις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι με την Φινλανδία (Πέμπτη 15/11).

Σημαία της ΜΑΒΗ

Όπως υπενθυμίζει σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το ΜΑΒΗ ήταν υπεύθυνο για ένα χτύπημα ομάδας κομάντο στην ελληνοαλβανική μεθόριο, το 1994 και ενόσω η ένταση στα Βαλκάνια βρισκόταν σε έξαρση. 

Συγκεκριμένα, στις 10 Απριλίου του 1994, η οργάνωση πέρασε σε στρατόπεδο της Επισκοπής και σκότωσε δύο Αλβανούς στρατιωτικούς και τραυμάτισε ακόμη έξι, ενώ απέσπασε και όπλα από το αλβανικό στρατόπεδο, τα οποία και φωτογράφισε στην επίμαχη φωτογραφία. Η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να προκληθεί πολεμική σύρραξη με την Αλβανία, ενώ αγκαλιάστηκε και από τον φασιστικό Στόχο, που υπερασπίστηκε την «εθνικά δίκαιη» ενέργεια της ΜΑΒΗ, ενώ προανήγγειλε και νέα χτυπήματα. 

Στο χρονικό που παραθέτει το ίδιο δημοσίευμα:

  • 10/4/94. Μια ομάδα ένστολων κουκουλοφόρων πραγματοποιεί επιδρομή σε αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Επισκοπή, σκοτώνει έναν στρατιώτη και έναν αξιωματικό, τραυματίζει σοβαρά τρεις άλλους και «απαλλοτριώνει» καμιά δεκαπενταριά όπλα. Το ίδιο βράδυ αναλαμβάνει την ευθύνη το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην «Ελευθεροτυπία».
  • 6/10/94. Νέα προκήρυξη του ΜΑΒΗ στην «Ελευθεροτυπία» με φωτογραφία της σημαίας της οργάνωσης, των λαφύρων της και λεπτομέρειες για την ενέργεια. Σαφής αντιγραφή της μεθοδολογίας της 17Ν μετά τις ενέργειες στο Συκούριο και το Πολεμικό Μουσείο.
  • 19/3/95. Σύλληψη 7 υπόπτων σε νυχτερινό μπλόκο της ΕΛΑΣ στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στα δυο τους οχήματα ανακαλύπτονται 6 Καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια Τοκάρεφ με 42 σφαίρες, 1 ασύρματος, μαχαίρια, στρατιωτικές στολές, μάλλινες κουκούλες κ.λπ. Ακολουθούν άλλες δυο συλλήψεις υπόπτων και ανακαλύπτονται κρησφύγετα όπλων στην Καισαριανή και την Παλλήνη. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ ταυτοποιεί 8 από τα κατασχεθέντα με τα όπλα της φωτογραφίας που είχε στείλει το ΜΑΒΗ.
  • 7/3/96. Πρόταση του εισαγγελέα Πατσή για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Το συμβούλιο αποδέχεται την πρόταση. Γίνονται δεκτοί οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων και αποφυλακίζονται.
  • 20/2/97. Η δίκη των κατηγορουμένων καταλήγει στην καταδίκη τους ως ...απλών λαθρεμπόρων όπλων σε ποινές 3-4,5 ετών με αναστολή.
  • 19/5/99. Το εφετείο μειώνει τις ποινές σε 18-20 μήνες.

Ο προβληματισμός από αυτές τις εικόνες δεν μπορεί παρά να οδηγήσει και σε λήψη μέτρων από το υπουργείο Αθλητισμού, όσο και από την ΕΠΟ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!