Thumbnail
Αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο για ένα πρόσωπο που έχει χρησιμοποιήσει διχαστικό και ακραίο λόγο

Το όνομα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου αναμένεται να λάβει πλατεία στην Πυλαία και συγκεκριμένα στον οικισμό Κωνσταντινουπολίτικα, όπως αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη.

Η συγκεκριμένη πρόταση ονομασίας πλατείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης Καϊτεζίδη, με τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδρούν και να ψηφίζουν αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του κ. Καϊτεζίδη είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η πρόταση της ονομασίας έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.
Η πρόταση αφορά αρχικά στην ονοματοδοσία της υπό κατασκευή πλατείας, που περικλείεται από της οδούς Βάρναλη, Σεφέρη και τον υπό διαμόρφωση πεζόδρομο Γ. Ρίτσου, στην οποία προτείνεται να δοθεί το όνομα «Οικουμενικού Πατριαρχείου», τιμώντας έτσι το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του συνοικισμού των Κωνσταντινουπολιτών στην Πυλαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με το Φανάρι και είναι εξαιρετικά πιθανό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να θεμελιώσει τα έργα της πλατείας.

Και αυτή η απόφαση όμως δεν ελήφθη χωρίς αντιδράσεις με τη μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να την καταψηφίζει και να την καταγγέλλει.

Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης, γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook «Η διοίκηση του Πυλαίας – Χορτιάτη αποφάσισε να δώσει το όνομα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, σε πλατεία στα Κωνσταντινουπολίτικα Πυλαίας.

Αυτό βεβαίως είναι μια πολιτική πράξη θέλοντας να “κλείσει το μάτι” στις “θρησκευτικές ψήφους” (χρονιά Δημοτικών εκλογών) . Εκτός από το γεγονός ότι σπάνια δίνονται ονόματα εν ζωή προσώπων, το συγκεκριμένο εκτός των άλλων είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με δημόσιο λόγο ακραίο, διχαστικό και ενίοτε εμπρηστικό.

Η περιοχή αυτή βρίθει ονομάτων που ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ να τους τιμήσουμε»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, και δηλώνει με σαφή και...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
asimakopoulou.jpg
Τουλάχιστον 30 αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών μέσα σε 24 ώρες για τα e-mails Ασημακοπούλου
«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές»
Τουλάχιστον 30 αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών μέσα σε 24 ώρες για τα e-mails Ασημακοπούλου
αναπληρωτές
Εκπαιδευτικοί: Επείγει η εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων
Όσο αποδεχόμαστε τη διαιώνιση και κανονικοποίηση της απανθρωπιάς, ανοίγει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερες υποχωρήσεις και καταστρατήγηση εργασιακών...
Εκπαιδευτικοί: Επείγει η εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων