Άργος: Προτομή στον Κατσίφα θέλει να φτιάξει ο Δ. Καμπόσος
Στον απόηχο του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, δήλωσε την επιθυμία του να φτιαχτεί προτομή του Βορειοηπειρώτη στην πόλη

Ο θάνατος του Κατσίφα προήλθε από πυρά Αλβανών αστυνομικών που τον περικύκλωσαν και να τον εξουδετέρωσαν, καθώς νωρίτερα πυροβόλησε με καλάσνικοφ σε χώρο που πραγματοποιούνταν εκδήλωση μνήμης και τιμής για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Την πράξη αυτή το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως «ο, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορία μας».

Σημειώνεται πάντως πως τα ακριβή αίτια του θανάτου και της συμπλοκής που κατέληξε στον θάνατο του ομογενή δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί, λόγω αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας της αλβανικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμπόσος είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη και εν τέλει τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία όταν είχε καταφερθεί ρατσιστικά κατά του Γιάννη Μπουτάρη, δικαιολογώντας την επίθεση ακροδεξιών σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

 

best of network

σχετικά άρθρα