Thumbnail
Στο ίδιο σχολείο που είχε αυτοκτονήσει 15χρονος τον Ιούλιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα που φοιτούσε ο 15χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του τον Ιούλιο, υπήρξε νέο άκρως ανησυχητικό περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο έφηβος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με μια ζώνη και διασώθηκε τελευταία στιγμή, όταν εντοπίστηκε από τον θείο του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Το ρεπορτάζ έκανε λόγο για συστηματικό εκφοβισμό από συμμαθητές του, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως η συγκεκριμένη πληροφορία.

Ο πατέρας του 15χρονου που απεβίωσε, ο κ.Σπύρος Φιλίππου, επιβεβαίωσε στο Πρώτο Θέμα καταρχήν την απόπειρα αυτοκτονίας, ωστόσο αρνήθηκε να συνδέση το γεγονός με το ενδεχόμενο bullying: 

«Μου μεταφέρθηκε και είχα πολύ ένταση, ξέρετε όταν ακούω τέτοια περιστατικά δεν νιώθω πολύ άσχημα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μπουλινγκ όμως δεν παύει να είναι μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανηλίκου και μάλιστα στο ίδιο σχολείο που πήγαινε ο Νικολάκης μας εμένα με θορύβησε και έβγαλα μια ανάρτηση στο facebook» είπε χαρακτηριστικά.

«Το παιδί αυτό ήταν στο ίδιο Γυμνάσιο στην Τρίτη τάξη, δεν ξέρω περισσότερα γιατί όταν μου είπαν τι έγινε, σταμάτησε και έκοψα τους διαλόγους, δεν ήθελα να μάθω περισσότερα για ευνόητους λόγους. Γιατί αν μάθαινα ότι η απόπειρα του παιδιού αυτού προέρχεται από μπουλινγκ και ήταν τα ίδια παιδιά που παρενόχλησαν το παιδί μου θα είχα διαφορετική στάση πιο επιθετική. Προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου χωρίς να έχω πολλές γνώσεις» είπε και συνέχισε «Πρέπει να πέσουμε στο πρόβλημα για να λυθεί και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά, είναι τυχεροί οι γονείς αυτού του παιδιού που το προλάβανε και δεν το χάσανε».
 

Ανάρτηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων