«Είμαστε στην Ελλάδα ή είμαστε σε ζούγκλα;», αναρωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται στη δημόσια σφαίρα μετά από το πλαίσιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξε ο ίδιος με τον Πρωθυπουργό, αναφορικά με την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία των κληρικών.
«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοκος, συμπληρώνοντας «τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».
Όπως είπε για μία ακόμη φορά ο αρχιεπίσκοπος, «πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom