Thumbnail
Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν δημοσιεύματα που εμφάνιζαν άτομα να κατεβάζουν την ελληνική σημαία, αναφέροντας ότι πρόκειται για Αλβανούς

Όμως, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μία ακόμη κλασική περίπτωση fake news που καταρρίπτεται.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που μεταδίδει το Flashnews.gr, τα άτομα που κατέβασαν την σημαία στις Δαφνές Ηρακλείου δεν προέρχονται από την Αλβανία αλλά από τη Γαλλία

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται ο αριθμός πινακίδας του οχήματος που ανήκει σε εταιρεία ενοικιαζόμενων. Το συγκεκριμένο όχημα λοιπόν νοικιάστηκε από Γάλλους και όχι Αλβανούς.

Ωστόσο, εντύπωση και περισσότερα ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό αναχώρησαν ήδη από το Ηράκλειο, καθώς πέταξαν χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Από την πλευρά του, το ekriti.gr επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία, ενώ, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, αναφέρει ότι πρόκειται για φοιτητές από κολέγιο στη Γαλλία που ταξίδεψαν στην Κρήτη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Κάποιοι από αυτούς, ξεκίνησαν στις 31 Οκτωβρίου να ενοικιάζουν αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν τις βόλτες τους. 

Αυτό έκαναν και οι δύο άνδρες που κατέβασαν τη σημαία, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να εξηγήσει την πράξη τους. 

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, τόσο οι δύο άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο όσο και οι υπόλοιποι 36 φοιτητές, αναχώρησαν αεροπορικώς χθες από το Ηράκλειο, στις 7 περίπου το απόγευμα. 

Πάντως η προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται.

Όπως φαίνεται, το ζήτημα των fake news και της παραποιημένης πληροφόρησης, εσκεμμένα ή εκ παραδρομής, εξακολουθεί να μεσουρανεί, "αγγίζοντας" ευαίσθητα ζητήματα που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα και αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας, καλλιεργώντας μάλιστα "κλίμα" έντασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΝΤΖΟΣ
Περ. ΔιευΘυντής Αττικής Λεωνίδας Μάντζος στο alfavita.gr: «Με εξαιρετική επιτυχία με περισσότερους από 160 συνέδρους-ομιλητές και με μεγάλο ακροατήριο διεξάγεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΔΙΠΔΕ»
Σε εξέλιξη το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο των Διευθυντών Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΔΙ.Π.Δ.Ε.)
Περ. ΔιευΘυντής Αττικής Λεωνίδας Μάντζος στο alfavita.gr: «Με εξαιρετική επιτυχία με περισσότερους από 160 συνέδρους-ομιλητές και με μεγάλο ακροατήριο διεξάγεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΔΙΠΔΕ»
Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συναγερμός στη ΝΔ για τη νέα δικογραφία - Στο μικροσκόπιο βουλευτές και πρώην υπουργοί
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «σφίγγει τη θηλιά» στη Νέα Δημοκρατία – Οι φόβοι για άρση ασυλιών, τα «γαλάζια» ρουσφέτια που καίνε και το σενάριο των πρόωρων...
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συναγερμός στη ΝΔ για τη νέα δικογραφία - Στο μικροσκόπιο βουλευτές και πρώην υπουργοί