Η σεισμική δραστηριότητα δεν σταματά στο Ιόνιο, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας — στις 04:44 — οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μια «ασθενή σεισμική δόνηση», μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 70 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, κατά την ίδια πηγή.
Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε στα τέλη του Οκτωβρίου από μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα παραμένει έντονη στο Ιόνιο πέλαγος.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom