Thumbnail
Επεισόδια μεταξύ μελών της ΚΝΕ και αναρχικών έλαβαν χώρα χθες και σήμερα σε ΑΣΟΕΕ και Πάντειο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Indymedia, άτομα του αναρχικού χώρου επιτέθηκαν και έσπασαν το στέκι της ΠΚΣ ως απάντηση σε επίθεση σε βάρος αναρχικών μαθητών, στο χθεσινό μαθητικό συντονιστικό.

Η ΚΝΕ, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, ενώ καταγγέλλει "απρόκλητη και θρασύδειλη επίθεση σε φοιτητές, μέλη της ΚΝΕ, από ομάδα κουκουλοφόρων και κρανοφόρων με πτυσσόμενα κλομπς και καδρόνια" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το πρωί της Τρίτης.

Όπως τονίζει η ΚΝΕ, "η σημερινή ενέργεια είναι συνέχεια της χτεσινής εισβολής σε Πάντειο και Οικονομικό Πανεπιστήμιο".

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Αυτή η επίθεση γίνεται τη στιγμή που αναπτύσσονται αγώνες στους χώρους της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιτίθεται στα δικαιώματα της νέας γενιάς και την εμπλέκει στους επικίνδυνους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν είναι αυτήν την περίοδο η στοχοποίηση των μελών της ΚΝΕ από διάφορες ομάδες με ύποπτο ρόλο. Αυτή η επίθεση αντικειμενικά ωφελεί όσους δεν θέλουν να κουνιέται φύλλο αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, όσους θέλουν τη νεολαία με σκυμμένο κεφάλι. Παράλληλα, ενέργειες τέτοιων ομάδων αξιοποιούνται από αντιδραστικούς κύκλους, που επιθυμούν την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα."

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται και δεν πτοούνται από θρασύδειλους χαφιέδες και προβοκάτορες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι συλλογικές διαδικασίες, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες, οι εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο νεολαίας. Ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και σε κάθε μηχανισμό καταστολής, χαφιεδισμού και προβοκάτσιας ενάντια στο κίνημα."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: Τότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδεια οδηγησης
Νέος ΚΟΚ: Οδήγηση τέλος για τους 70άρηδες- Αλλάζουν όλα για τους οδηγούς
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί οδηγία με βάση την οποία οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς...
Νέος ΚΟΚ: Οδήγηση τέλος για τους 70άρηδες- Αλλάζουν όλα για τους οδηγούς
stratiotikes_sxoles.jpg
Πανελλήνιες 2024: Αύξηση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές (ΦΕΚ) -Εκατοντάδες οι κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ
Καθορισμός του αριθμού των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), και στις...
Πανελλήνιες 2024: Αύξηση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές (ΦΕΚ) -Εκατοντάδες οι κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ