Ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται στις ΗΠΑ για την ετήσια συνάντηση του City Lab, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 50 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο και διοργανώνεται από την οργάνωση Bloomberg Philanthropies, το περιοδικό The Atlantic και το Aspen Institute.
Το City Lab είναι η ετήσια συνάντηση δημάρχων, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ειδικών στην αστική ανάπτυξη, καλλιτεχνών και ακτιβιστών με κεντρικό αντικείμενο την καινοτομία στο δημόσιο τομέα και τη διακυβέρνηση.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα συμμετάσχει τη Δευτέρα σε πάνελ συζήτησης με θέμα "City Innovation: What's new in 85 City Halls across the Globe" και θα συζητήσει με τον δήμαρχο του Σαν Χοσέ, κ. Σαμ Λικάντρο (Sam Liccardo), δήμαρχο της οικονομικής και πολιτικής πρωτεύουσας της Silicon Valley στην California. Οι δύο πόλεις έχουν επιλεγεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ως βέλτιστα παραδείγματα καινοτομίας σε διαφορετικούς τομείς, η Αθήνα στην κοινωνική καινοτομία και το Σαν Χοσέ στην τεχνολογική.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στις 19:15 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το site http://citylab2018.theatlantic.com/
Στο πλαίσιο του City Lab θα ανακοινωθούν από τον Δήμαρχο Michael Bloomberg οι νικητές του βραβείου καινοτομίας Mayor Challlenge, το οποίο η Αθήνα είχε κερδίσει το 2014 για το πρόγραμμα ΣυνΑθηνά.
Τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, ο οποίος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Detroit κ. Mike Duggan, συνοδεύει η αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας κυρία Αμαλία Ζέπου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ