Thumbnail
Σπείρα προαγωγής γυναικών στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη της Αρκαδίας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας επτά άνδρες και μία γυναίκα. Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των ερευνών διακριβώθηκε η δράση ακόμα μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός εκ των συλληφθέντων της πρώτης σπείρας.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση των Αρχών, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε υπαιτιότητα δυο αστυνομικών, οι οποίοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρείχαν σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση πληροφόρηση και οδηγίες σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την δράση της σπείρας, διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών.

Επιπλέον, δύο από τα συλληφθέντα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, διακριβώθηκε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η δράση μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών πρόεκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φίλης
Νίκος Φίλης: Προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά με αναπηρία
Για «προπομπό κατάργησης της εξατομικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά με αναπηρία» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός...
Νίκος Φίλης: Προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά με αναπηρία
ypaith
Καταπολέμηση έμφυλης βίας στα πανεπιστήμια: Έπεσαν οι υπογραφές για μνημόνιο συνεργασίας
Υπογραφή μνημονίου για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας
Καταπολέμηση έμφυλης βίας στα πανεπιστήμια: Έπεσαν οι υπογραφές για μνημόνιο συνεργασίας
phd-didaktorika_0.jpg
Βιομηχανικά Διδακτορικά: Εγκρίθηκαν ως τώρα 32 προτάσεις που θα μοιραστούν 3,5 εκ.€ - Ποιες είναι
H πρόσκληση υποβολής προτάσεων παραμένει ενεργή και είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων, ενώ  η χρηματοδότηση των...
Βιομηχανικά Διδακτορικά: Εγκρίθηκαν ως τώρα 32 προτάσεις που θα μοιραστούν 3,5 εκ.€ - Ποιες είναι