Λαμία: Έπεσε το ταβάνι στα κεφάλια μαθητών εν ώρα μαθήματος - Στο νοσοκομείο τέσσερις

Κοινωνία 0

Ευθ. Λέκκας: «Εξαιρετικά περιορισμένες» ήταν οι ζημιές από τον σεισμό

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
"Η προειδοποίηση για τσουνάμι δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα"

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι ο σεισμός που έπληξε τη Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μιλώντας σε έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας είπε πως «το μέγεθος του σεισμού επαναπροσδιορίσθηκε στους 6,4 βαθμούς τελικά. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού. Ευτυχώς η απόσταση είναι μεγάλη. Αν ο ίδιος σεισμός είχε γίνει πιο κοντά, θα είχαμε μεγάλα προβλήματα!»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγε προς την Ιταλία και γι' αυτό έγινε αισθητός στη Μάλτα. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, ακριβώς στα όρια του ελληνικού τόξου.

«Υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι αλλά έχουν περάσει αρκετές ώρες και δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα» τόνισε ακόμη ο κ. Λέκκας, ο οποίος έκανε λόγο για πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Τέλος, σημείωσε: «Εξαιρετικά περιορισμένες οι ζημιές. Ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο, αλλά άντεξε η περιοχή. Σποραδικές και μεμονωμένες οι ζημιές».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία