Όρθιος δάσκαλε στο σκοτάδι! Ο Μάρκος Σκούφαλος και όλοι οι άλλοι!
Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία για τη Χίο» Γεώργιος Τσάκος φαίνεται πως στόχευε σε... ευήκοα ώτα και με την προφορά της λέξης «λαθρομετανάστης» καταχειροκροτήθηκε από «παρευρισκόμενους» στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος παρενέβη για να «διορθώσει» την τοποθέτηση του κ.Βίτσα που συνέκρινε τους οικονομικούς μετανάστες της δεκαετίας του '90 με το παρόν προσφυγικό κύμα και χρησιμοποίησε τον αδόκιμο νομικά και προσβλητικό για την ανθρώπινη υπόσταση λέξη «λαθρομετανάστης».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου και εκπαιδευτικού κ.Σκούφαλου που έκανε λόγο για «φασιστοειδή».

Εκείνη την ώρα όπως θα δείτε και στο βίντεο, και  διαπιστώνω με θλίψη, είναι πως παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν ενάντια στον Σκούφαλο. Ο δάσκαλος όμως δεν φοβήθηκε. Παρά τις κραυγές, παρά τις ύβρεις παρά τους τραμπουκισμούς του κου Τσάκου όπου σηκώθηκε και στράφθηκε όπως θα δείτε στο βίντεο απειλητικά προς τον δάσκαλο.

Αυτό θα πει δάσκαλος. Να είσαι όρθιος μέσα στο σκοτάδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Σκούφαλος ορθώνει ανάστημα και λέει δημόσια και δυνατά την άποψή του σε ένα νησί που υπάρχουν έντονες τάσεις ξενοφοβίας (δείτε εδώ)

Δείτε το βίντεο από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

σχετικά άρθρα

Υπό δρακόντεια μέτρα οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973
Υπό δρακόντεια μέτρα οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973
Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτίριο.
Υπό δρακόντεια μέτρα οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973