Thumbnail
Ανέβηκαν ακόμη και σε ταράτσες για να προστατευτούν

Βιβλική είναι η καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Μαντούδι Ευβοίας. Τρεις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα νερά του ποταμού Κηρέα φούσκωσαν κατά τις 2 τα ξημερώματα και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι. 

Σπίτια και δημόσια κτίρια πλημμύρισαν, ενώ κάποιοι ανέβηκαν ακόμα και σε ταράτσες για να προστατευθούν, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Στο Μαντούδι κατάφερε να φτάσει μόνο η πυροσβεστική με ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Flash flooding in Evia, Greece last night, Sept 29/30! Report: Μαντούδι Εύβοιας pic.twitter.com/Y4tUkFdezT

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) 30 Σεπτεμβρίου 2018

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει: "Για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση. Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες". 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μιτσοτ
Η ανάρτησή Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» (Βίντεο)
Το βίντεο του ο Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση 10 ετών στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτησή Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» (Βίντεο)
λιμαν
Μήλος: Δύο πλοία δεν μπόρεσαν να δέσουν στο λιμάνι λόγω ανέμων - Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες
Συνολικά 1.641 επιβάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καθυστερήσεις, όταν δύο μεγάλα επιβατηγά πλοία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το λιμάνι
Μήλος: Δύο πλοία δεν μπόρεσαν να δέσουν στο λιμάνι λόγω ανέμων - Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες
Νίκος Δένδιας
Ο Δένδιας επικαλέστηκε λόγια του... Αλιέντε για να χτυπήσει καμπανάκι στο Μαξίμου
Η τοποθέτηση αυτή διατυπώθηκε με τρόπο που διαφοροποιεί τον ίδιο πολιτικά, χωρίς να αφήνει περιθώρια άμεσης αντίδρασης από την κυβερνητική ηγεσία
Ο Δένδιας επικαλέστηκε λόγια του... Αλιέντε για να χτυπήσει καμπανάκι στο Μαξίμου