Thumbnail
Για τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία της

Ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες θα παιχτεί η ταινία «η Λίστα του Σίνλτερ» που καθήλωσε γενιές θεατών και φίλων του σινεμά, όπως ανακοίνωσε η Universal Pictures.

Η ταινία θα επανακυκλοφορήσει την επεξεργασμένη αίθουσα στις 7 Δεκεμβρίου όσον αφορά τις αίθουσες των ΗΠΑ και του Καναδά και από το 2018 στις υπόλοιπες αίθουσες.

 ταινία -με πρωταγωνιστές τους Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς και Μπεν Κίνγκσλεϊ- έκανε πρεμιέρα το 1993,  ήταν μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία -με έσοδα 19 φορές του προϋπολογισμού της, και απέσπασε επτά Όσκαρ.

Το 2004, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου την επέλεξε για το National Film Registry και το 2007 το American Film Institute την κατέταξε όγδοη στις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών.

Το σενάριό της, από τον Στέφεν Ζίλιαν, βασίζεται στο μυθιστόρημα «Η Κιβωτός του Σίντλερ» του Αυστραλού συγγραφέα Τόμας Κενίλι.

«Με υπερηφάνεια φέρνουμε τη remastered “Λίστα του Σίντλερ”, μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του 20ού αιώνα, σε μια νέα γενιά κινηματογραφόφιλων» τόνισε ο αντιπρόεδρος της NBC Universal, Ρον Μέγιερ. «Το μάθημα ότι ένας άνθρωπος -κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας- μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι, σήμερα, τόσο σχετικό όσο ήταν και στο παρελθόν» πρόσθεσε.

Θα υπάρξει καινούργιο τρέιλερ, και θα κυκλοφορήσει ξανά η μουσική επένδυση της ταινίας –σε σύνθεση του Τζον Ουίλιαμς, ενώ η δισκογραφική La-La Land Records ανακοίνωσε ότι θα επανεκδώσει το άλμπουμ με μουσικό υλικό που θα ακουστεί για πρώτη φόρα.

Με πληροφορίες από τη Ναυτεμπορική

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα