Thumbnail
Από την σελίδα ellinikahoaxes

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αρκετές ιστοσελίδες που κινούνται στον χώρο της συνομωσιολογίας και του νεοπαγανισμού ισχυρίζονται πως η Θεωρία της Σχετικότητας, με την οποία ο Αϊνστάιν «συμπλήρωσε» τον νόμο της βαρύτητας και επιχείρησε να εξηγήσει την κίνηση στον χωροχρόνο ανοίγοντας ένα μέχρι τότε ανεξερεύνητο πεδίο της επιστήμης, είναι προϊόν του Αριστοτέλη. Ένα παράδειγμα είναι αυτό, αν και υπάρχουν δεκάδες στο διαδίκτυο.

Παρακάμπτοντας κάθε στοιχειωδώς εύλογο ερώτημα (πώς, με τα μέσα της εποχής, ο Αριστοτέλης μέτρησε την ταχύτητα του φωτός; Πώς η θεωρία έμεινε «κρυφή» για σχεδόν 2.500 χρόνια χωρίς να απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα; Πώς διατυπώθηκε η θεωρία της σχετικότητας, 2.000 χρόνια πριν το νόμο του Νεύτωνα;) οι εν λόγω ιστοσελίδας απλώς επαναδιατύπωσαν την... θεωρία το Λιακόπουλου.

Συγκεκριμένα, περί το 2005 ο γνωστός παρουσιαστής εμφάνισε ένα υποτιθέμενο «χαμένο βιβλίο» του Αριστοτέλη που διέσωσαν οι Άραβες. Φυσικά, τέτοιο βιβλίο ΔΕΝ υπήρξε ποτέ ενώ για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, ανέφερε τον έγκριτο επιστήμονα, καθηγητή  James Imbecile (δλδ ηλίθιος), προϊόν (και αυτός) της φαντασίας του Έλληνα μυθιστοριογράφου-τηλεπωλητή.

Το πλήρες κείμενο στη σελίδα του ellinikahoaxes.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin