Thumbnail
Παράθυρο για να μην περικοπούν από την 1η Γενάρη

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, οι δανειστές θεωρούν ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι πλέον βιώσιμο και αυτός είναι ο λόγος που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019.

Η κυβέρνηση θέλοντας να πείσει την τρόικα χρησιμοποίησε το «όπλο» του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει για το 2019. Συγκεκριμένα παρουσίασαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 θα είναι μεγαλύτερος από 700 εκατομμύρια, όπως αναφέρει το Μεσοπρόθεσμο.

Μετά την Κομισιόν, το ενδεχόμενο μη περικοπής συζητούν πλέον και η ΕΚΤ και ο ESM, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην τρόικα, Πίτερ Ντόλμαν, είχε τονίσει πως η περικοπή συντάξεων αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί.

Πληροφορίες του news247.gr, αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κόψει εκ νέου τις συντάξεις, ενώ την ίδια ώρα λαμβάνει ελπιδοφόρα μηνύματα ως προς αυτή την κατεύθυνση από τους δανειστές.

Την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019, το οποίο θα σταλεί στην Κομισιόν στις 15 του ίδιου μήνα στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού θα κατατεθεί τον Νοέμβριο και, εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα απουσιάζει από αυτό η μείωση των συντάξεων και θα χρειάζεται μια απλή νομοθετική πρωτοβουλία για την ακύρωση του μέτρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων