Thumbnail
Δήμος Αθηναίων

Ένας σημαντικός πολιτικός θεσμός του δήμου Αθηναίων, το Φεστιβάλ Κολωνού, φέρνει και αυτόν τον Σεπτέμβριο (3 έως 22 Σεπτεμβρίου) στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας, εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο. Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με την πρώτη παρουσίαση του μουσικού έργου«Προμηθέας» του Λουκά Θάνου (3/9, 4/9, 5/9), λιμπρέτου βασισμένου στην τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με κορυφαίο τον Ψαραντώνη και τη συμμετοχή της Χορωδίας δήμου Αθηναίων. Η Συμφωνική Ορχήστρα (9/9) υποδέχεται στη σκηνή τη συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια , σε μία συναυλία με συνθέσεις της καλλιτέχνιδας, αλλά και διεθνή tango, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα (10/9) μάς ταξιδεύει σε ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής (21/9) και ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης παρουσιάζουν τις αγαπημένες επιτυχίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό, ενώ το κοινό περιηγείται με τους ήχους της Big Band (19/9) στον κόσμο της ελληνικής μουσικής. Οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Σταμάτης Μπερής (16/9) σε μία ατμοσφαιρική συναυλία μεταφέρουν τους ακροατές στη νύχτα του Ιουλίου του 1990 με την αξέχαστη συνύπαρξη επί σκηνής των τριών σύγχρονων μύθων, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας. Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Λευτέρης Ελευθερίου (20/9) με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, μέσα από τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό σε μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει.

Το Φεστιβάλ κλείνει με μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, το συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος συμπράττει με τη Klaudia Delmer και Αντώνη Κορωναίο σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο (22/9), ξαναζωντανεύοντας τις στιγμές όπου γεννήθηκαν λατρεμένα τραγούδια, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της κοινής δισκογραφικής του δουλειάς με τη χαρισματική ερμηνεύτρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

perpatima_2912019_743.jpeg
Περπάτημα vs Καθιστική ζωή: Πόσα βήματα την ημέρα «ακυρώνουν» τους κινδύνους του γραφείου
Έρευνα: Η κίνηση που σώζει ζωές – Τα 4.500 βήματα ως το πρώτο σκαλοπάτι για γερή καρδιά
Περπάτημα vs Καθιστική ζωή: Πόσα βήματα την ημέρα «ακυρώνουν» τους κινδύνους του γραφείου
skylos
Γιατί ο σκύλος σας επιλέγει συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι; Η ψυχολογία πίσω από την «αγαπημένη θέση»
Πώς οι σκύλοι χαρτογραφούν την άνεση και την ασφάλεια στο σπίτι
Γιατί ο σκύλος σας επιλέγει συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι; Η ψυχολογία πίσω από την «αγαπημένη θέση»
Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
Ευρώπη 2030: Πλουσιότερη αλλά το ίδιο άνιση – Τι δείχνουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ