Thumbnail
Δήμος Αθηναίων

Ένας σημαντικός πολιτικός θεσμός του δήμου Αθηναίων, το Φεστιβάλ Κολωνού, φέρνει και αυτόν τον Σεπτέμβριο (3 έως 22 Σεπτεμβρίου) στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας, εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο. Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με την πρώτη παρουσίαση του μουσικού έργου«Προμηθέας» του Λουκά Θάνου (3/9, 4/9, 5/9), λιμπρέτου βασισμένου στην τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με κορυφαίο τον Ψαραντώνη και τη συμμετοχή της Χορωδίας δήμου Αθηναίων. Η Συμφωνική Ορχήστρα (9/9) υποδέχεται στη σκηνή τη συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια , σε μία συναυλία με συνθέσεις της καλλιτέχνιδας, αλλά και διεθνή tango, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα (10/9) μάς ταξιδεύει σε ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής (21/9) και ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης παρουσιάζουν τις αγαπημένες επιτυχίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό, ενώ το κοινό περιηγείται με τους ήχους της Big Band (19/9) στον κόσμο της ελληνικής μουσικής. Οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Σταμάτης Μπερής (16/9) σε μία ατμοσφαιρική συναυλία μεταφέρουν τους ακροατές στη νύχτα του Ιουλίου του 1990 με την αξέχαστη συνύπαρξη επί σκηνής των τριών σύγχρονων μύθων, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας. Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Λευτέρης Ελευθερίου (20/9) με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, μέσα από τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό σε μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει.

Το Φεστιβάλ κλείνει με μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, το συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος συμπράττει με τη Klaudia Delmer και Αντώνη Κορωναίο σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο (22/9), ξαναζωντανεύοντας τις στιγμές όπου γεννήθηκαν λατρεμένα τραγούδια, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της κοινής δισκογραφικής του δουλειάς με τη χαρισματική ερμηνεύτρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για 15 προσλήψεις στο Δημόσιο – Από αύριο οι αιτήσεις
Θέσεις ΔΕ και ΥΕ στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – Όλες οι ειδικότητες και η διαδικασία υποβολής.
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για 15 προσλήψεις στο Δημόσιο – Από αύριο οι αιτήσεις
σαμαράς
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Το Διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται α λα καρτ – Ας θυμηθεί την Κύπρο και το Αιγαίο»
Σφοδρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Βενεζουέλα – Αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Το Διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται α λα καρτ – Ας θυμηθεί την Κύπρο και το Αιγαίο»
Σπίτι
Το σπίτι χάνει χρήματα από ένα σημείο που σχεδόν κανείς δεν ελέγχει
Δεν είναι η κατανάλωση, είναι η απώλεια: πώς η θερμότητα φεύγει «αθόρυβα» και φουσκώνει τον λογαριασμό χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Το σπίτι χάνει χρήματα από ένα σημείο που σχεδόν κανείς δεν ελέγχει
βενεζουέλα
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την αμερικανική επίθεση στο Καράκας
Άμαχοι και στρατιωτικοί μεταξύ των θυμάτων – Μαρτυρίες φρίκης από φτωχές συνοικίες μετά την απαγωγή Μαδούρο.
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την αμερικανική επίθεση στο Καράκας