Thumbnail
ΚΕΕΛΠΝΟ

Στους 16 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ υπάρχουν 133 καταγεγραμμένα κρούσματα, όπως σημείωσε η υπεύθυνη γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δανάη Περβανίδου.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δήλωσε την Τετάρτη ότι «δυστυχώς η διασπορά του ιού είναι αρκετά μεγάλη και έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε πολλούς δήμους, με βασικά επίκεντρα την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία».

Πρόσθεσε ότι «φέτος έχουμε πολλά περιστατικά που έχουν διαγνωστεί. Έχουμε μια πρόωρη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου και σε αυτό συντέλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

«Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της συρροής κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο άλλες χρονιές είχαμε κρούσματα και στις αρχές Οκτωβρίου» είπε η κ. Περβανίδου και συνέστησε στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πρόσθεσε ότι «το 80% των ανθρώπων που μολύνονται είναι ασυμπτωματικοί, το 20% αναπτύσσουν μια ιογενή συνδρομή και το 1% εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα και αυτά είναι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα» και εξήγησε πότε και ποια συμπτώματα θα πρέπει να μας ανησυχήσουν.

«Όταν αναπτύσσονται κάποια συμπτώματα είναι καλό να απευθυνόμαστε στο γιατρό μας. Τα απλά συμπτώματα που δημιουργούνται όταν έχουμε την απλή ίωση του Δυτικού Νείλου, είναι πυρετός, πονοκέφαλος, διάρροιες, εμετοί, έντονη καταβολή και κόπωση. Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν συμπτώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως η πτώση του επιπέδου συνείδησης, λήθαργος, υπνηλία, τότε ο ασθενής πρέπει άμεσα να νοσηλευτεί» διευκρίνισε η κα Περβανίδου.

Σχολιάζοντας δε την ανθεκτικότητα των κουνουπιών είπε ότι «καλό είναι να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά με δραστικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές όπως: DEET, Πικαριδίνη/ικαριδίνη, ΙR3535 και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου».

Η υπεύθυνη γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε ότι το Κέντρο έχει κάνει ήδη συστάσεις προς τις τοπικές Αρχές για εντατικοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgiko_simvoulio
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Τι αποκαλύπτουν οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB για τη δημοτικότητα, τις απώλειες και τα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζονται
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας