Thumbnail
Για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Το επόμενο βήμα για τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων που θα αφορούν κατά βάση επαγγελματίες και επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το εξωτερικό, προγραμματίζουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αυξητική τάση των καταθέσεων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, αυτό μπορεί να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την κίνηση κεφαλαίων και τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως είναι γνωστό, με την τελευταία απόφαση του Ιουνίου αυξήθηκε το ποσό από 2300 ευρώ σε 5.000 ευρώ, σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, που μπορεί να μεταφέρει ένα φυσικό πρόσωπο στο εξωτερικό, ενώ επιτράπηκε η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό μέχρι του ποσού των 4.000 ευρώ ανά κωδικό πελάτη από 1ης Ιουλίου 2008.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές στην εκκλησία
Θεολόγοι κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμη η ενημέρωση των μαθητών για τα λείψανα του Μ. Βασιλείου»
Οι Θεολόγοι εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ, υπεραμυνόμενοι της «βιωματικής μάθησης»
Θεολόγοι κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμη η ενημέρωση των μαθητών για τα λείψανα του Μ. Βασιλείου»
ΠΑΜΑΚ
ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας γκρεμίζουν τα "τείχη" της σιωπής
Πρωτοποριακή εθελοντική δράση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την ουσιαστική ένταξη φοιτητών με αναπηρία ακοής
ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας γκρεμίζουν τα "τείχη" της σιωπής