Thumbnail
1000 μίλια και δεκαεπτά ημέρες, το ταξίδι πένθους

Μετά από πάνω από 1000 μίλια και δεκαεπτά ημέρες, το ταξίδι πένθους μιας μαμάς όρκας έφτασε στο τέλος του. Η Tahlequah ή J35 έχασε το μωρό που κυοφορούσε επί 17 μήνες, της λίγες ώρες μετά τη γέννα. Η μητέρα, για να μην αφήσει το πτώμα να βουλιάξει στον ωκεανό, το κουβαλούσε και το έσπρωχνε επί μέρες, περιφερόμενη στον Ειρηνικό. Στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλάκις η ίδια τελετουργία να μεταφέρουν για μέρες ένα νεκρό μέλος του κοπαδιού τους, ωστόσο, ο αριθμός των ημερών που η J35 αρνιόταν να αποχωριστεί το μικρό της είναι πρωτοφανής. Κάτι που μαρτυρά όχι μόνο τα ισχυρά αισθήματα των ευφυών αυτών θαλάσσιων θηλαστικών αλλά και το πόσο περίπλοκα βιώνουν την απώλεια.

«Είναι κάτι θλιβερό» αναφέρει ο Michael Milstein της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) στο CNNi. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι κάτι σαν μια περίοδος θρήνου. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η ενήλικη φάλαινα, που έχει ονομαστεί Tahlequah ή J35 από τους ερευνητές, και το πτώμα της μικρής, εθεάθησαν τελευταία φορά το απόγευμα της Πέμπτης, 17 μέρες μετά τη γέννησή του.

Η μητέρα, για να μην αφήσει το πτώμα να βουλιάξει στον ωκεανό, το κουβαλούσε στην επιφάνεια του Ειρηνικού κοντά στην ακτή του Καναδά και των βορειοδυτικών ΗΠΑ. Οι όρκες ή αλλιώς φάλαινες δολοφόνοι, είναι αρκετά κοινωνικές, σύμφωνα με την επιστήμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επέμβαση γραφειά ΝΑΡ, ΝΚΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τέμπη: Καταγγελία για επέμβαση ΜΑΤ σε γραφεία ΝΚΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και KA (Βίντεο)
Δημοσιεύουμε καταγγελία για απρόκλητη αστυνομική επιχείρηση σε γραφεία πολιτικών οργανώσεων και εφημερίδας.
Τέμπη: Καταγγελία για επέμβαση ΜΑΤ σε γραφεία ΝΚΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και KA (Βίντεο)
ελένη
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών για την απώλεια της Ελένης Καραμαλέγκου
«Η Ελένη Καραμαλέγκου υπήρξε οραματίστρια και πρωτοπόρος στον τομέα της διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων»
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών για την απώλεια της Ελένης Καραμαλέγκου
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για Τέμπη: «Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους εκμεταλλεύτηκαν το εθνικό πένθος»
Έκκληση για σεβασμό, ενότητα και αυστηρή αλλά αμερόληπτη απόδοση ευθυνών στην επέτειο της τραγωδίας με τους 57 νεκρούς
Μητσοτάκης για Τέμπη: «Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους εκμεταλλεύτηκαν το εθνικό πένθος»