Thumbnail
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κίνηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Νίκου Υποφάντη

Το ρεπορτάζ και η αυτοψία στα αποκαΐδια είναι σε εξέλιξη, όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης συναντά ένα βανάκι της Vodafone και ενημερώνει για την δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει ο εν λόγω όμιλος στην περιοχή.

Στην συνάντηση υπάρχει μια επίφαση τυχαιότητας και με μια υποτιθέμενη έκπληξη ο δημοσιογράφος συγχαίρει την εταιρία για την «δράση της που δεν έχει ανακοινωθεί».

Φυσικά η Vodafone τυχαίνει να είναι και χορηγός της εκπομπής του Υποφάντη, ο οποίος επέλεξε με έναν χοντροκομμένο και αντιδεοντολογικό τρόπο να προπαγανδίσει την δράση της εταιρίας μέσω της «μαύρης», επί της ουσίας, διαφήμισης.

Στην πληθώρα των αρνητικών σχολίων στο twitter ο δημοσιογράφος αντέτεινε το επιχείρημα της «τυχαίας συνάντησης» ενώ άφησε να εννοηθεί πως οι χρήστες έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με την εταιρία!

Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι κοινωνικές δράσεις της εταιρίας, ούτε ότι η εκπομπή του δημοσιογράφου έχει χορηγό. Το πρόβλημα είναι ο πλάγιος τρόπος που επιστρατεύεται για να οικοδομηθεί το προφίλ της εταιρίας που προσβάλλει τους τηλεθεατές, την δημοσιογραφική δεοντολογία και, κυρίως, δεν ανταποκρίνεται στην τραγικότητα και στον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει σε μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) εθνικές καταστροφές που γνώρισε η χώρα μετά την μεταπολίτευση.

Με μια προσεκτική ματιά (και με μια σχετική γνώση του πώς λειτουργεί η τηλεόραση) γίνεται εμφανές πως η συνάντηση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Άλλωστε, πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο από τους εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο, ο δημοσιογράφος να «σκόνταψε» πάνω στην εταιρία που χρηματοδοτεί την εκπομπή του.

Με πληροφορίες από το Κουτί της Πανδώρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές