Thumbnail
Την περίοδο 2012-2014

Υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα χρηματικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ από ταχυδρομικά υποκαταστήματα της Χαλκιδικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εσωτερικού ελέγχου την περίοδο 2012-2014. Ήδη, το πόρισμα της έρευνας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., αρχικά στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας και μετέπειτα σ' αυτό της Κασσάνδρειας, φέρεται ότι καταχράστηκε - υπεξαίρεσε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα, συντάξεις κ.ά.

Προκειμένου, δε, να συγκαλύψει τις πράξεις του, ο ίδιος - σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου - κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε τα παραστατικά των δικαιούχων είσπραξης των φερόμενων ως υπεξαιρεθέντων χρημάτων, ενώ φρόντιζε να τακτοποιεί ηλεκτρονικά τις σχετικές εντολές πληρωμής.

Όπως έγινε γνωστό, όταν διαπιστώθηκε το έλλειμμα στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας, αποφασίστηκε η μετάθεση του υπαλλήλου στο υποκατάστημα της Κασσάνδρειας, όπου, όμως φαίνεται, συνέχισε για περίπου ένα εξάμηνο τη φερόμενη δράση του.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Εκταμιεύονται 4,1 εκατ. ευρώ για το ενοίκιο των γραφείων στο Μαρούσι
Η εκταμίευση αφορά το ενοίκιο του έτους 2026 για τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι
Υπουργείο Παιδείας: Εκταμιεύονται 4,1 εκατ. ευρώ για το ενοίκιο των γραφείων στο Μαρούσι
ΔΗΜΩΣ
«Όχι στα σχολεία δύο ταχυτήτων» – Στα κάγκελα οι γονείς του Αιγάλεω για τα Ωνάσεια
Αντίθετη στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω – Κάλεσμα σε κινητοποίηση
«Όχι στα σχολεία δύο ταχυτήτων» – Στα κάγκελα οι γονείς του Αιγάλεω για τα Ωνάσεια