Thumbnail
Ο πρώτος δρόμος τροποποιήθηκε χθες, την Κυριακή

Στην οδό Βορέου, στο λεγόμενο «Εμπορικό Τρίγωνο» της Αθήνας, έγινε χρήση του υλικού CoolSeal και έτσι αποκτήσαμε τον πρώτο «λευκό» δρόμο στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για μια αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία στην πόλη του Λος Άντζελες. 

Η τοποθέτηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποιήσή του. .

Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους  στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων «πράσινων» υποδομών της πόλης.
 
Η σχετικά ανάρτηση του δημάρχου Γ.Καμίνη:

Σήμερα, ένα κομμάτι της οδού Κολοκοτρώνη στο Εμπορικό Τρίγωνο, το δικό μας τρίγωνο -πρότυπο, επιστρώθηκε με ένα ειδικό υλικό που δεν εγκλωβίζει τη θερμότητα και δροσίζει το σημείο. Μία πιλοτική εφαρμογή που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. @ResilientAthens #loveAthens pic.twitter.com/te8HNGqtLo

— Georgios Kaminis (@KaminisG) 24 Ιουνίου 2018

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια