"Πολιτεία και Πολίτης": Το θέμα του θερινού σχολείου του Λυκείου Επιδαύρου
Πότε ξεκινούν οι δύο κύκλοι δράσεων

"Πολιτεία και Πολίτης" είναι το θέμα των μαθημάτων του θερινού σχολείου αρχαίου δράματος του Λυκείου Επιδαύρου.

Φέτος, ο Α' ΚΥΚΛΟΣ ξεκινά στις 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και τις 16 του ίδιου μήνα.

Ο Β' ΚΥΚΛΟΣ ξεκινά στις 18 Ιουλίου και θα έχει διάρκεια έως και την 1η Αυγούστου.

Οι κύκλοι μαθημάτων, τα σεμινάρια, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλες δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται σε ειδικά επιλεγμένους χώρους για τους σκοπούς του θεσμού (αρχαία θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους, φυσικά τοπία, σχολεία), σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης.

Τι είναι το Λύκειο Επιδαύρου

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και υλοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πρόκειται για ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος που λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και απευθύνεται σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους Ακαδημιών Θεάτρου, Δραματικών Σχολών και επαγγελματικών Σχολών Χορού και φοιτητές/τριες Πανεπιστημιακών Τμημάτων Θεάτρου με κατεύθυνση υποκριτικής από όλο τον κόσμο.

Στόχος του η έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις – από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο πειραματικές.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι διεθνείς συνεργασίες του Λυκείου της Επιδαύρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των σπουδών και του ανθρώπινου δυναμικού του.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου που θα ανταλλάσσει τη γνώση και την εμπειρία του γύρω από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους δραματουργίας, υποκριτικής και σκηνοθεσίας.  H συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς, θεσμούς και ιδρύματα του εξωτερικού, θα αποτελέσει τη βάση ενός πολυφωνικού διαλόγου σε σχέση με τα σύγχρονα ερευνητικά και παραστασιακά ζητήματα του αρχαίου δράματος.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να καθορίσει τις κατευθυντήριες οδηγίες, τους κανονισμούς και τη διδακτέα ύλη του Λυκείου. Επιπλέον, τα μέλη της Επιτροπής συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων διδασκόντων και των συνεργαζόμενων φορέων.

Η παρούσα σύνθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Λυκείου Επιδαύρου έχει ως εξής:

α) Εουτζένιο Μπάρμπα, σκηνοθέτης (Odin Teatret)
β) Ήντιθ Χωλ, Καθηγήτρια στο τμήμα Κλασικών Σπουδών του King's College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
γ) Λούκα Μπιατζόττι, σκηνοθέτης, διευθυντής του Prima del Teatro: Ευρωπαϊκή Σχολή για την Τέχνη του Ηθοποιού, Τιμητική Υποτροφία από το Guildhall School of Music and Drama
δ) Γκίνταρας Βάρνας, σκηνοθέτης του θεάτρου, Καθηγητής στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λιθουανίας
ε) Ρομπέρτο Ρομέι, σκηνοθέτης, καθηγητής, Διευθυντής του τμήματος Δραματουργίας, Σκηνογραφίας και Χορογραφίας στο Institut del Teatre της Βαρκελώνης

best of network

σχετικά άρθρα