Thumbnail
Το μεσημέρι η ανακοίνωση

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Με τα έως τώρα δεδομένα οι υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες που θα ανακοινωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (εκτός απροόπτου) το μεσημέρι (Τετάρτη 2/5) θα είναι πέντε και όχι έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» που φέρεται να ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη (αν και δεν φαίνεται πουθενά το όνομά του, παρά μία κυρία, υπήκοος Βελγίου ως βασική μέτοχος) δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, πράγμα απίθανο, θα αποκλειστεί από τις τηλεοπτικές άδειες. Μην ξεχνάτε πως εδώ και 3,5 μήνες το ΕΣΡ εξετάζει εξονυχιστικά τους φακέλους των υποψηφίων καναλαρχών και πριν την όποια απόφασή του αναπτύσσεται μεγάλος προβληματισμός. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λοιπόν και μετά την πολύωρη συνεδρίασή του τη Δευτέρα καταλήγει στον αποκλεισμό της «Τηλεοπτικής Ελληνικής». Εκτός και αν εμφανιστεί κάποιος... από μηχανής Θεός. Ετσι θα μείνουν πέντε οι προσωρινοί υπερθεματιστές φέρνοντας τον αριθμό την τηλεοπτικών καναλιών όλο και πιο κοντά στον αριθμό 4 (ολογράφως: τέσσερα) που ήταν στον αρχικό προγραμματισμό του Νίκου Παππά. 

Αδεια λοιπόν, πανελλαδική, γενικού περιεχομένου, παίρνουν ο ΑΝΤ1 (Κυριακού), ο ΣΚΑΪ (Αλαφούζος), το Star (Βαρδινογιάννης), ο Alpha (Κοντομηνάς) και το Epsilon TV (Σαββίδης). 

Πέντε λοιπόν αντί τέσσερις του προηγούμενου διαγωνισμού, μία περισσότερη, αλλά με λιγότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Τότε μαζεύονταν 240 εκατομμύρια ευρώ, τώρα μόλις 175 εκατ. Τότε τα χρήματα θα εισπράττονταν σε διάστημα δύο ετών (τα 80 εκατ. είχαν ήδη μπει στον κρατικό κορβανά!), τώρα θα εισπραχθούν σε 10 χρόνια (από 17,5 εκατ. κάθε έτος). Κακό το νέο deal θα έλεγα. Αλλά, τέλος πάντων.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Αιφνιδιαστική προειδοποίηση Τραμπ: Εκκενώστε την Τεχεράνη
Ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία την κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ιράν-Ισραήλ, καθώς η Ουάσινγκτον επεμβαίνει ενεργά και η διεθνής...
Αιφνιδιαστική προειδοποίηση Τραμπ: Εκκενώστε την Τεχεράνη
ΣΧΟΛΕΙΟ
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία
xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη