Προσφορές για χουντικούς αναγνώστες - Κάτι μάλλον πάει (πολύ) λάθος
Εξαιρετικά αμφιλεγόμενη κίνηση γνωστής εφημερίδας

Η αρκετά δημοφιλής και υψηλής, κατά γενική ομολογία, εφημερίδα Espresso που καταπιάνεται με θέματα Lifestyle κατά κύριο λόγο προσφέρει το Σάββατο, ημέρα επετείου της δικτατορίας cd με ύμνους και «επίκαιρα» τραγούδια της Χούντας. 

Για να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες υποψίες, στο χαρακτηριστικό σποτ ηχεί ο ύμνος της Χούντας για να προωθήσει την ανεπανάληπτη προσφορά, με τον εκφωνητή να κάνει χρήση της φράσης «μπήκαμε στο γύψο» για να μετριάσει κάπως το όλο πανηγυρικό ύφος.

Παρατηρείται δε μια σαφής στροφή προς την απενοχοποίηση ή ακόμη και την νοσταλγία του καθεστώτος των συνταγματαρχών σε μερίδα του τύπου: Η εφημερίδα Μακελειό πέρυσι τέτοια εποχή φιλοξενούσε διθυραμβικό αφιέρωμα για την επταετία ενώ η «συντηρητική δεξιά» εφημερίδα Δημοκρατία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προσέφερε βιβλίο με την βιογραφία του Παπαδόπουλου, με τον συγγραφέα Μ.Ν Χατζηδάκη να έχει διατελέσει μέλος της ΕΠΕΝ.

Φυσικά και τα πεπραγμένα της 7ετίας δεν γίνεται και δεν πρέπει να εξοβελιστούν από την δημόσια σφαίρα, την επιστημονική έρευνα και την δημοσιογραφική πένα· ενώ οι κραυγές για την «Χούντα που μας χρειάζεται» αποκτούν όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, χρειαζόμαστε την υπενθύμιση πως τα τσάμικα και τα εμβατήρια έπαιζαν στη διαπασών, για να καλύπτουν τις κραυγές στην Μπουμπουλίνας.

Δ.Χ

best of network

σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
"Έχετε πάρει αγκαλιά τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της καταστροφής και επαίρεστε για τα κατορθώματά του", είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό