Thumbnail
Εξαιρετικά αμφιλεγόμενη κίνηση γνωστής εφημερίδας

Η αρκετά δημοφιλής και υψηλής, κατά γενική ομολογία, εφημερίδα Espresso που καταπιάνεται με θέματα Lifestyle κατά κύριο λόγο προσφέρει το Σάββατο, ημέρα επετείου της δικτατορίας cd με ύμνους και «επίκαιρα» τραγούδια της Χούντας. 

Για να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες υποψίες, στο χαρακτηριστικό σποτ ηχεί ο ύμνος της Χούντας για να προωθήσει την ανεπανάληπτη προσφορά, με τον εκφωνητή να κάνει χρήση της φράσης «μπήκαμε στο γύψο» για να μετριάσει κάπως το όλο πανηγυρικό ύφος.

Παρατηρείται δε μια σαφής στροφή προς την απενοχοποίηση ή ακόμη και την νοσταλγία του καθεστώτος των συνταγματαρχών σε μερίδα του τύπου: Η εφημερίδα Μακελειό πέρυσι τέτοια εποχή φιλοξενούσε διθυραμβικό αφιέρωμα για την επταετία ενώ η «συντηρητική δεξιά» εφημερίδα Δημοκρατία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προσέφερε βιβλίο με την βιογραφία του Παπαδόπουλου, με τον συγγραφέα Μ.Ν Χατζηδάκη να έχει διατελέσει μέλος της ΕΠΕΝ.

Φυσικά και τα πεπραγμένα της 7ετίας δεν γίνεται και δεν πρέπει να εξοβελιστούν από την δημόσια σφαίρα, την επιστημονική έρευνα και την δημοσιογραφική πένα· ενώ οι κραυγές για την «Χούντα που μας χρειάζεται» αποκτούν όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, χρειαζόμαστε την υπενθύμιση πως τα τσάμικα και τα εμβατήρια έπαιζαν στη διαπασών, για να καλύπτουν τις κραυγές στην Μπουμπουλίνας.

Δ.Χ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βασεις
Εθνικό Απολυτήριο: Στο «τραπέζι» η βαθμολόγηση δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Το πλάνο που εξετάζει η επιτροπή του Εθνικού Διαλόγου για τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου
Εθνικό Απολυτήριο: Στο «τραπέζι» η βαθμολόγηση δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Μ. Σφακιανάκης: Σε πλήρη εξέλιξη ο Εθνικός Διάλογος για το Νέο Λύκειο -Τα πρώτα πορίσματα εντός δεκαπενθημέρου
Εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου αναμένεται να παραδοθούν στην Υπουργό τα πρώτα παραδοτέα της Επιτροπής
Μ. Σφακιανάκης: Σε πλήρη εξέλιξη ο Εθνικός Διάλογος για το Νέο Λύκειο -Τα πρώτα πορίσματα εντός δεκαπενθημέρου
Κλειστά σχολεία
Σήμα κινδύνου από την Κέρκυρα: «Βουτιά» 35% στις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Φόβοι για μπαράζ συγχωνεύσεων και λουκέτων στα σχολεία - Τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Σήμα κινδύνου από την Κέρκυρα: «Βουτιά» 35% στις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά