Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απίστευτη υπόθεση ομηρίας στο Ωραιόκαστρο, με 58χρονο που αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από δύο ξαδέλφια του

 

Το πρωί του Σαββάτου, τα δύο θύματα (ένας 47χρονος και μια 48χρονη) του 58χρονου δημοτικού υπαλλήλου επέστρεψαν στο σπίτι τους, στις Σέρρες. Ολο αυτό το διάστημα, ο 58χρονος τους ανάγκαζε να επικοινωνούν με την αδελφή τους και να της λένε ψέματα, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. «Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα oraiokastro24.

Ο δράστης παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι τους κρατούσε ομήρους για να τους αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του στο εξωτερικό. Τα ποσά- συνολικά είχαν φτάσει τα 81.000 ευρώ- μεταφέρονταν στον λογαριασμό του δράστη αλλά και σε λογαριασμούς της κόρης του.

Συνεργοί του ήταν η κόρη του, αλλά και μια νεαρή Ρωσίδα, στην οποία ο 58χρονος έδωσε το μερίδιό της και εκείνη επέστρεψε στη χώρα της, κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε αυτό το σπίτι κρατούσε ο 58χρονος ομήρους τα δύο ξαδέλφια του

Η πρώτη δήλωση της 48χρονης

Η 48χρονη δήλωσε καλά στην υγεία της, επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά το μαρτύριο που έζησε.

«Καλά είμαστε, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε.

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης

Η υπόθεση, που προκάλεσε σοκ, αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 47χρονος είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατούσαν παρά τη θέλησή τους τον ίδιο και την αδελφή του.

Η αστυνομία βρήκε τα δύο αδέλφια στο σπίτι και αργότερα εντόπισε και συνέλαβε τον 58χρονο. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι τα δύο αδέλφια είχαν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του δημοτικού υπαλλήλου στα τέλη του Ιουλίου του 2017. Οι δράστες τους ακινητοποίησαν και υπό την απειλή όπλων και την άσκηση βίας, τους μετέφεραν στο σπίτι στο Ωραιόκαστρο. Εκεί, ο 58χρονος τους κρατούσε- τους έδενε τα χέρια και τα πόδια όταν έφευγε από το σπίτι- ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πήγαινε τον 47χρονο σε υποκαταστήματα τραπεζών για να κάνει μεταφορές χρηματικών ποσών.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Πηγή: oreokastro24

 

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tramp_maler_2532019.jpg
Η Βουλή περιορίζει τις εξουσίες Τραμπ ενώ ξεκινά έρευνα για τον πόλεμο με το Ιράν
Πολιτικό πλήγμα για τον Τραμπ: Η Βουλή περιορίζει τις πολεμικές εξουσίες του απέναντι στο Ιράν
Η Βουλή περιορίζει τις εξουσίες Τραμπ ενώ ξεκινά έρευνα για τον πόλεμο με το Ιράν
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ο Αντώνιος Σπυριδάκης
Η τοποθέτηση νέου Διευθυντή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο...
Νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ο Αντώνιος Σπυριδάκης
ΔΟΕ
ΔΟΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουνίου
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Ιουνίου για τις περικοπές σε διορισμούς και προσλήψεις
ΔΟΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουνίου
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλήνιες 2026: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ