Thumbnail
Στο Συνέδριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο Τρίτη

Ξεκινάει σήμερα στις 11:00 το πρωί στην Πάτρα το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το συνέδριο, το οποίο οργανώνουν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί στο νέο λιμάνι της πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η αναλυτική διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα, μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Οι σημερινές εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την υγεία, την παιδεία, την έρευνα, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι εργασίες θα κλείσουν με μια ειδική θεματική συνεδρία για το νέο παραγωγικό πρότυπο και την έξοδο από την κρίση, στην οποία θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την διοικητική ανασυγκρότηση, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ψηφιακές υποδομές, την κοινωνική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, την αλληλέγγυα οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη, την ενέργεια, τις υποδομές, το περιβάλλον, την δημόσια περιουσία, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19:30 το βράδυ με ομιλία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα έχουν προηγηθεί χαιρετισμοί του προέδρου περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας και δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου και του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ
«Τι σκ@τ@ έχει δηλώσει στο δάσος;» – Οι κομπίνες με τα πλαστά ΑΦΜ και οι διάλογοι "φωτιά" στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πάνω απο 100.000 ΑΦΜ είναι εμπλεκόμενα στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ως βοσκοτόπια εκτάσεις χωρίς να έχουν μέσα ούτε ένα ζώο
«Τι σκ@τ@ έχει δηλώσει στο δάσος;» – Οι κομπίνες με τα πλαστά ΑΦΜ και οι διάλογοι "φωτιά" στον ΟΠΕΚΕΠΕ
akinita.jpg
Νέο Ψηφιακό Μητρώο Ακινήτων στην ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές που έρχονται για 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αλλά και για τους ενοικιαστές
Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές - Υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζικών λογαριασμών – Ψηφιακός φάκελος για κάθε ακίνητο
Νέο Ψηφιακό Μητρώο Ακινήτων στην ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές που έρχονται για 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αλλά και για τους ενοικιαστές
μαθητές
Έρχεται το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος
«Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΕ σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ
Έρχεται το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος
2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας : Πρόκριση της Ομάδας Ρομποτικής “Amabots” του Σχολείου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025 στη Σιγκαπούρη
Από την Αμαλιάδα στη διεθνή σκηνή: Οι AMABOTS εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
Η Ομάδα Ρομποτικής “AMABOTS” του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας «Αθανάσιος Παπαγεωργίου» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
Από την Αμαλιάδα στη διεθνή σκηνή: Οι AMABOTS εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025