Thumbnail
Ποια ποινή του επεβλήθη

Εγκλεισμός στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και καθημερινή παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο που ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR, η οικογένεια του Τάσου, του 14χρονου θύματος, έφτασε μαζί με φίλους και συγγενείς στα δικαστήρια. Όταν έφτασε και ο 16χρονος σήμερα καθ’ ομολογίαν δράστης με τους γονείς του, οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν και άρχιζαν να φωνάζουν και να του επιτίθενται λεκτικά.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα, η μητέρα και ο πατέρας του 14χρονου θύματος επιτέθηκαν λεκτικά στον ανήλικο δράστη.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 ο 14χρονος Τάσος είχε βγει βόλτα με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού.

Περίπου στις 23:00 το βράδυ τα παιδιά αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ο Τάσος έφυγε μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, μετέπειτα καθ' ομολογίαν δράστη. Όπως είχε καταθέσει ο δεύτερος λίγο μετά οι δρόμοι τους χωρίστηκαν.

Οι ώρες περνούσαν και ο Τάσος δεν επέστρεφε στο σπίτι. Οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν και αφού δεν μπόρεσαν να τον βρουν δήλωσαν την εξαφάνισή του. Το πρωί όμως της επόμενης μέρας κάτοικοι του χωριού βρήκαν το άψυχο κορμί του 14χρονου σε χωράφι.

Λίγες ώρες αργότερα αποκαλύφθηκε η ανατριχιαστική αλήθεια. Ο φίλος του 14χρονου ομολόγησε ότι τον δολοφόνησε με ένα κουζινομάχαιρο γιατί οι δυο τους είχαν τσακωθεί για το ποιος είχε το καλύτερο τρακτέρ!

Μετά την απολογία του, ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό, όπου έγινε το έγκλημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ