Thumbnail
 Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη» φιλοξενεί τα νέα ευρήματα από την ενάλια αρχαιολογική ανασκαφή στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Σε αυτήν την ξεχωριστή έκθεση παρουσιάζονται 37 αντικείμενα, ευρήματα από τις ανασκαφές που διεξάγονται στο χώρο του ναυαγίου από το 2014, συντηρημένα πλέον, για να τα θαυμάσει το κοινό. Ανάμεσά τους το χρυσό δακτυλίδι, εύρημα του 2016, τμήματα από εξαιρετικής ομορφιάς γυάλινα αγγεία, ένα σύνολο από τα πήλινα αγγεία, μέρος κι αυτά του φορτίου του πλοίου, αλλά και κομμάτια από το ίδιο το σκαρί, όλα αντικείμενα που βοηθούν στην ανασύνθεση της εικόνας του αρχαίου ναυαγίου. Ξεχωρίζουν επίσης και τα αντικείμενα που βρέθηκαν μόλις το Σεπτέμβρη του 2017 και εκτίθενται σε δεξαμενές με νερό, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της αφαλάτωσης. Τα ευρήματα πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό και βίντεο από την υποβρύχια έρευνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μάρτη 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 16.00, Σάββατο και Κυριακή 10.30 - 14.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάπια
«Paracetamol challenge»: Επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση βάζει σε κίνδυνο εφήβους
Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για την υπερβολική κατανάλωση παρακεταμόλης – Προειδοποιήσεις από γιατρούς και υγειονομικές αρχές
«Paracetamol challenge»: Επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση βάζει σε κίνδυνο εφήβους