Κυριαρχία στην Ενημέρωση: 785.000 επισκέπτες είχε το alfavita.gr στις 5 Αυγούστου!

Κοινωνία 0

Αλλαγές και στη ρύθμιση των 100 δόσεων από το 2018

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων από την αρχή του έτους. Όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να γνωρίζουν πρέπει να εξοφλούν τις νέες υποχρεώσεις τους χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, είτε να εντάσσουν τις νέες υποχρεώσεις τους στη ρύθμιση των 12 δόσεων πριν την καταληκτική προθεσμία.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου 4346/2015, όσοι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής, εφόσον δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα οποιαδήποτε νέα οφειλή τους προς το Δημόσιο η οποία θα βεβαιωθεί στο όνομά τους από την 1-1-2018 και μετά.

Ακόμη και μία ημέρα να είναι εκπρόθεσμοι, θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και, σε κάθε περίπτωση, ολόκληρο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ενταγμένου στη ρύθμιση αυτή χρέους -προσαυξημένο με τόκους οι οποίοι θα αναβιώνουν- θα είναι άμεσα απαιτητό από το Δημόσιο. Συνέπεια δε της απώλειας της ρύθμισης των «100 δόσεων» θα είναι και η επανενεργοποίηση του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία