Thumbnail
Ανελκύθηκε χθες

Σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας όπου φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως από στελέχη του λιμενικού σώματος, οδηγήθηκε το μεσημέρι με τη βοήθεια ρυμουλκών, το δεξαμενόπλοιο "ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ".

Η επιχείρηση ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου, επιτεύχθηκε από εξειδικευμένο προσωπικοί του ομίλου Σπανόπουλου, με την χρήση ενός πλωτού γερανού ελκτικής ισχύος 1300 τόνων, ρυμουλκών, αντιρρυπαντικών σκαφών και εξειδικευμένου καταδυτικού συνεργείου.

Το πλοίο συνόδευσαν απορρυπαντικά σκάφη και ρυμουλκά, καθώς και πλωτά του λιμενικού σώματος, ενώ στο σημείο όπου μεταφέρθηκε, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι η δικαστική έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της 5ης ανακρίτριας Πειραιά, η οποία έχει ορίσει πραγματογνώμονα για την υπόθεση του ναυαγίου, ενώ δύτες της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησαν σήμερα μία τελευταία βιντεοσκόπηση του πλοίου και του βυθού όπου βρισκόταν εδώ και δυόμισι μήνες.

Η πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για τη βύθιση του πλοίου δεν είχε αποκλείσει από την αρχή ως αιτία του ναυαγίου την πιθανότητα κάποιας δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο πάτο του "ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ" φαίνεται να διαπιστώνεται η ύπαρξη τρύπας με φορά της λαμαρίνας προς τα μέσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biolanta
Θρήνος για τις 5 εργαζόμενες που δούλευαν νύχτα για να είναι κοντά στα παιδιά τους
Μητέρες που δούλευαν νύχτα για να είναι κοντά στα παιδιά τους - Η Σταυρούλα (Βούλα) Μπουκουβάλα, η Έλενα Κατσαρού, η Βασιλική Σκαμπαρδώνη και η...
Θρήνος για τις 5 εργαζόμενες που δούλευαν νύχτα για να είναι κοντά στα παιδιά τους