Thumbnail
Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια 1, 2, 3 και 4 μετακινήσεων

Το ‘πε και το κάνε η κυβέρνηση! Κατήργησε το έξτρα 10λεπτο στα μηχανήματα του ΟΑΣΘ εντός του λεωφορείου. Μόνο που μαζί του εξαφάνισε ως δια μαγείας (!) και τα εισιτήρια των 2 και των 3ών μετακινήσεων*!

Πλέον το μηχάνημα διαθέτει μόνο το εισιτήριο μίας διαδρομής (1€) και το εισιτήριο 4 διαδρομών (2€ !!!) και σ' όποιον αρέσει! Εδώ και τρεις μέρες μπαίνει κόσμος στα λεωφορεία και κοιτάζει τα μηχανήματα άφωνος. Είναι γνωστό ότι το εισιτήριο των 2 μετακινήσεων έκανε τη μεγαλύτερη «κατανάλωση» σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών. Δεν είναι "παράλειψη" όταν λείπει από τα καινούργια μηχανήματα… Αντί για το -ήδη αφόρητο- ποσό των 1,20€ που θα έδινε κανείς για 2 μετακινήσεις με τα αργοπορημένα σαράβαλα του ΟΑΣΘ, εκτοξευόμαστε στα 2€! Εργαζόμενοι και καθημερινοί επιβάτες που μετακινούνται από και προς Ευκαρπία, Νεάπολη, Εύοσμο, Αμπελοκήπους, Ωραιόκαστρο, Σίνδο και αρκετές ακόμη περιοχές της Θεσσαλονίκης, πρέπει να ξεχάσουν το μηχάνημα αν δε θέλουν να τους κοστίσει 4€ μια απλή έξοδος και επιστροφή στην πόρτα του σπιτιού τους! Το δίκτυο στάσεων του ΟΑΣΘ για τα προάστια (ειδικά Δυτικά) είναι τόσο διακεκομμένο και προβληματικό που οι πολλαπλές μετακινήσεις είναι καθεστώς για χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. "Στα περίπτερα τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά. Ποιος σας είπε να χρησιμοποιείτε τα εσωτερικά μηχανήματα; Είναι επιλογή σας.", Έχουν το θράσος να απαντούν οι ελεγκτές στον κόσμο που διαμαρτύρεται αυτές τις μέρες. Μάλιστα! Αυτό ακριβώς ήταν το επιχείρημα και όταν το εισιτήριο χαρατσωνόταν με 0,10€ εντός του λεωφορείου, κύριοι του ΟΑΣΘ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνο που δεν είναι απλά ο εμπαιγμός που έχει ξεπεράσει κάθε όριο… Αυτή η κίνηση στα μηχανήματα σηματοδοτεί την "προσαρμογή" και την ενοποίηση των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω. Ήδη, αυτή η γελοία βεντάλια εισιτηρίων και τιμών (1,2,3,4 μετακινήσεων με 1€, 1,2€, 1,5€ και 2€ αντίστοιχα) δημιουργήθηκε με αυτό το σκοπό. Κάποτε ο κόσμος μετακινούνταν με 0,60€ για 90 λεπτά της ώρας ανεξάρτητα από το πόσα λεωφορεία θα χρειαζόταν να αλλάξει. Άντε μη θυμηθούμε παλιότερες εποχές που το αντίστοιχο εισιτήριο κόστιζε 100 δραχμές (0,30€) γιατί θα τρομάξουμε!! Κι ενώ η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό και θα έπρεπε να τη δικαιούμαστε όλοι δωρεάν, χωρίς ούτε ένα λεπτό του ευρώ από την τσέπη μας, μας φέρνουν μπροστά σε νέα κύματα αυξήσεων που είναι ολοφάνερο ότι ετοιμάζονται! Ας ετοιμαζόμαστε κι εμείς λοιπόν…

Φωτεινή Σ. - Κάτοικος Ωραιοκάστρου και μέλος της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης

*Εισιτήριο 2 μετακινήσεων (1,20€) παίρνεις όταν χρειάζεται να αλλάξεις λεωφορείο και να μπεις σε δεύτερο όχημα για να πας στον προορισμό σου εντός 70 λεπτών.

Εισιτήριο 3 μετακινήσεων (1,50€), αντίστοιχα, όταν χρειάζεται να μπεις σε 3 οχήματα εντός 90 λεπτών, κ.ο.κ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

http://oasth.gr/#el/komistra/

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»