Thumbnail
Δεν κατατέθηκε αίτημα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής  

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην υπόθεση καταδίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι δικηγόροι του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν κατέθεσαν αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, γεγονός που σημαίνει ότι ο πελάτης τους αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στη φυλακή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του, το προσεχές διάστημα, θα ζητήσουν αναίρεση της χθεσινής καταδικαστικής απόφασης, προκειμένου άλλο δικαστήριο να είναι εκείνο που θα κρίνει εάν ο πρώην υπουργός αφεθεί ή όχι ελεύθερος.

Η 20ετης κάθειρξη για τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μειώθηκε κατά μόλις ένα έτος. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο πρώην υπουργός πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το 1/5 της ποινής του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό που κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και στην λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία επίσης έκριναν πως δεν μπορεί να τύχει ελαφρυντικών περιστάσεων μειώνοντας και σε αυτήν μόνο κατά ένα έτος την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Για όλους τους άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και για τον Γιάννη Σμπώκο, οι δικαστές αναγνώρισαν κατά περίπτωση ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως πρότερος έντιμος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη με αποτέλεσμα την επιβολή σημαντικά μικρότερων ποινών σε σχέση με αυτές που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη