Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος των Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση πως οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο τον κόσμο είναι εκτεθειμένες σε παραβιάσεις από χάκερ εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας, που ονομάζεται Krack.

Με λίγα λόγια οι συνδέσεις στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi δεν είναι πλέον ασφαλείς.

«Ενώ ήταν ασφαλής o κωδικός του Wi-Fi, ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η κρυπτογράφηση μέσω Wi-Fi, δεν είναι πλέον γιατί κατάφεραν να σπάσουν την κρυπτογράφηση. Έχει λοιπόν αποκρυπτογραφηθεί ο αλγόριθμος του κωδικού του Wi-Fi κι έτσι μπορεί ο καθένας να συνδεθεί στα Wi-Fi με username και password που κυκλοφορούν στο ίντερνετ», υποστηρίζει ο πρόεδρος των Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και προσθέτει: «Για να μπορέσει κάποιος να προστατευτεί πρέπει να κάνει ενημέρωση ειδικά των android συσκευών και του υπολογιστή του μέσω internet και να βάλει το νέο λογισμικό που έχει βγει και προστατεύει. Δηλαδή πρέπει κανείς να "κατεβάσει" το νεότερο λογισμικό android, microsoft windows, mac και ios. Να αναβαθμίσει λοιπόν τις συσκευές στη νεότερη έκδοση. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχό του και να αναβαθμίσει και το firmware, δηλαδή το modem του».

Αν η σύνδεση μπει στο στόχαστρο χάκερ, τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς είναι σε θέση να διαβάσουν αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς για τράπεζες, passwords για web banking και διάφορα τέτοιου είδους ευαίσθητα δεδομένα.

«Είναι πολύ επικίνδυνο αν και το κομμάτι της τράπεζας ψιλοέλεγχεται γιατί έχουν τοποθετήσει ειδικά συστήματα ώστε να μην μπορεί να γίνεται ταυτόχρονη επικοινωνία, έχουν βάλει και pin έτσι ώστε το ρίσκο να μην είναι τόσο μεγάλο για τον τραπεζικό λογαριασμό όσο για τις πιστωτικές κάρτες», τονίζει ο κ. Βασιλάκος και συμβουλεύει τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν «κλοπιμαία» λογισμικά καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν αναβαθμίσεις.

Αν οι χρηστές ακολουθήσουν τα παραπάνω θέματα είναι περισσότερο προστατευμένοι αλλά όχι απολύτως, καταλήγει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλάκος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Μόνιμη οικονομική ενίσχυση για μαθητές αγροτικών οικογενειών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Πυροσβέστης με μάνικα και πίσω του όχημα της Πυροσβεστικής
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Σε πλήρη κινητοποίηση η Πυροσβεστική στην Περαχώρα – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ εξετάζεται πιθανή ανθρώπινη αιτία
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Πανελλαδικές εξετάσεις
ΕΕΦ: Σαφής εικόνα και ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας στα θέματα Φυσικής 2026
Ισορροπημένα θέματα με σαφή δομή αλλά αυξημένη διαβάθμιση δυσκολίας στο Θέμα Δ – Θετική συνολική αποτίμηση των εξετάσεων
ΕΕΦ: Σαφής εικόνα και ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας στα θέματα Φυσικής 2026
κρεατα
Συναγερμός για 5,3 τόνους ακατάλληλου κρέατος – Έφτανε σε νησιά και ξενοδοχεία
Έρευνα των αρχών αποκάλυψε σοβαρές παραβάσεις σε επιχείρηση που προμήθευε εστιατόρια, ξενοδοχεία και νησιωτικές περιοχές – Εισήγηση για αναστολή...
Συναγερμός για 5,3 τόνους ακατάλληλου κρέατος – Έφτανε σε νησιά και ξενοδοχεία